banner564

‘Dikenli konu’

Anastasiadis, Dönüşümlü Başkanlığın sona kadar askıda kalacağını söyledi

‘Dikenli konu’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununda herhangi bir ara anlaşma olmayacağını söyledi. Yeni tur yoğunlaştırılmış müzakereler çerçevesinde dün gerçekleştirilen görüşmenin ardından Rum Başkanlığına dönüşünde gazetecilere açıklamada bulunanAnastasiadis, dönüşümlü başkanlık konusunun görüşüleceğini ancak “görüşmelerin dikeni” olduğunu belirtirken, “muhtemelen sona kadar askıda kalacak bir konu söz konusudur” dedi.
Rum haber kaynaklarına göre, Anastasiadis, ara anlaşma durumunun söz konusu olmadığını belirterek, halka çözümün tüm parçalarını içerecek bütünlüklü bir anlaşmanın sunulacağını ifade etti. 
Anastasiadis, dünkü görüşmede, “Oluşturucu devletlerin ve merkezi hükümetin yetkileri”, ayrıca devletin uluslararası yükümlülükleri karşısındaki sorumlukları konularının görüşüldüğünü belirtti. 

Akıncı: Federal yetkileri görüştük
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, liderler görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığına dönüşünde açıklama yaptı.
Görüşmenin federal yetkilerle ilgili olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, Pazartesi ve Çarşamba günü müzakerecilerin buluşacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, yarın iki günlük bir ziyaret için İstanbul’a gideceğini de ifade ederek, İstanbul’da enerjiyle ilgili bir toplantıya katılacağını kaydetti.
Rum tarafında çok konuşulan bir konuya açıklık getirmek istediğini de belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kaç gündür Rum basınına yansıyan bir konu var. ‘Bir ara anlaşma mı öngörülmektedir?’ ‘Yapacağımız bu çalışmada hedef ara anlaşma metni mi ortaya çıkarmak?’ diye. Bu konuya açıklık getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“Böyle bir niyet, öneri veya durum söz konusu değil” diyen Akıncı, dün Anastasiadis’in bu konuda sorulara muhatap olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473