banner564

Yol haritası açıklandı

İçişleri Bakanlığına tescilini yaptıran Yeni Doğuş Partisi’nin, iktidara gelmesi halinde seçim sistemini tamamen değiştireceği bildirildi

Yol haritası açıklandı
banner598

Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) yetkilileri dün parti tescili için İçişleri Bakanlığı’na başvuru yaptı.
Erhan Arıklı başkanlığındaki heyetin yaptığı başvurunun ardından Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda düzenlenen basın toplantısıyla parti programı basına açıklandı ve parti kuruluş bildirgesi okundu.
YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz’ın okuduğu parti programında YDP’nin iktidara gelmesi halinde seçim sistemini tamamen değiştireceği kaydedildi. 
Bu değişiklikle “Ülke milletvekili” adı verilen milletvekillerinin, çarşaf liste ile ülke genelinden seçileceği ifade edilen programda, bölgelerin temsili açısından belirli sayıda bölge milletvekilinin de bölgelerden seçileceği fakat bu isimlerin bakanlık görevi alamayacağı kaydedildi.
Programda yurt dışındaki Türklerin de genel seçimlerde oy kullanmalarının sağlanacağı ve sınırlı sayıda da olsa yurt dışındaki Türklere de milletvekili kontenjanı verileceği dile getirildi.
“Tüm yurttaşlarımızın diline, inancına, kültürüne, değerlerine, yaşam tarzına, tüm farklılıklarına saygı göstereceğiz” denilen programda, partinin reformlara imza atacağı anlatıldı.

“Yarım inşaatlar TOKİ işbirliğiyle pazarlanacak”
“Türkiye’den gelen suyun verimli kullanarak, üniversitelerle işbirliği yaparak belirli bir plan tahtında üretim ve pazarlama ağını da kurarak tarım sektörünü ülkenin istihdam ve refah kaynağı haline getirmeyi temel hedeflerimiz arasına alacağız” denilen programda, 2004 yılından bu yana yarım kalan inşaatların TOKİ ile işbirliği halinde pazarlanacağı ifade edildi.
Programda yabancıların gayrimenkul alımlarının da kolaylaştırılacağı dile getirildi.

Arıklı: Kuru gürültü diyenler tartışmaya gelsin
YDP Başkanı Erhan Arıklı basın toplantısında yaptığı konuşmada Kurucular Kurulu’nun kendisini Parti Başkanı seçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Bazı kesimlerin YDP’yi “kuru gürültü” olarak tanımladığını söyleyen Arıklı, bu kişileri parti programını okumaya ve kendileriyle tartışmaya çağırdı.
Partinin KKTC’nin “makus talihini yenmek” için KKTC vatandaşları tarafından kurulduğunu dile getiren Arıklı, partiye haksız yere ayrımcı damgası vurulmak istendiğini söyledi.
Kimsenin doğum yerine, etnik kökenine ya da mezhebine bakmadıklarını, herkesi kucakladıklarını ifade eden Arıklı, kendilerine ırkçı diyenlerle gerekli cevabı halkın sandıkta vereceğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473