banner564

“Atamaları geri alın”

KTOEÖS, ‘Yasa dışı ve kişiye özgü nakiller yapıldığı’ gerekçesiyle bakanlık ve KHK’ya siyah çelenk bıraktı

“Atamaları geri alın”
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), "yasa dışı ve kişiye özgü nakiller yapıldığı" gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı ve bu atamaları yapan Kamu Hizmeti Komisyonu önünde protesto eylemi yaparak, siyah çelenk bıraktı.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği eylemde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) "Nakiller konusunda yapılan yanlışlardan geri dönmeye" çağrıldı.
Gökçebel, eylem yerlerinde yaptığı açıklamada, 2 öğretmen için yapılan atamalar hakkında önceki gün ara emri başvurusu yaptıklarını da söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda sorunlar çözmek yerine sorun yaratıldığını ve yolsuzluklar yapıldığını iddia eden Gökçebel, eğitimde uyuşturucu komisyonu ve uyuşturucu dersleriyle ilgili öğretmen eksiklikleri başta olmak üzere birçok sıkıntı olduğunu ancak bakanlığın nakiller bitmesine ve kadrolar oluşmasına rağmen halen yasadışı uygulamalarla uğraştığını ifade etti.
Gökçebel, ayrıca okullarda güvenlik başta olmak üzere kadrolarla ilgili bir çok sıkıntı bulunduğuna işaret etti ve sendika olarak tüm sorunların çözümü için desteğe hazır olduklarını kaydetti.
Gökçebel, Cumhurbaşkanı’na da bu konuya sessiz kalmaması çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473