banner564

KTAMS ve Kamu-İş grevine devam etti

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), odacı kadrosundaki eksiklikler nedeniyle Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde sürdürdüğü tam gün grevin dün de süresiz grev için yasal başvuru yapacağını açıkladı.

KTAMS ve Kamu-İş  grevine devam etti
banner598
KTAMS ile Kamu-İş yetkilileri, Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde saat 09.30'da gerçekleştirdiği basın açıklamasında kamuoyuna bilgi vererek, hafta sonu durum değerlendirmesi yaparak süresiz grev için gerekli yasal başvuruda bulunacaklarını açıkladı.
Lefkoşa Barosu Başkanı Avukat Arzu İzveren de hazır bulunarak sendikalara destek verdi.

“Tek yetkili bile iletişime geçmedi”
KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, Lefkoşa ve Girne Kaza Mahkemelerinde yaşanan odacı eksikliği nedeniyle başlattıkları grevin dördüncü günü olduğunu hatırlatarak, “4 gündür Lefkoşa ve Girne’de yargı durmuş noktadadır” dedi.
Hiçbir davanın görülmediğini, adaletin aksadığını ancak hükümetten tek bir yetkilinin bile sendikalarla iletişime geçmediğini belirten Barçın, “Hükümet zannediyorsa ki kendilerinin de hukuksuz uygulamalarına ara emri veren mahkemeleri cezalandıracaklar, adaleti durduracaklar, yanılırlar…” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473