banner564

“Sadece 68 gün taşımacılık yapabildik”

Topaloğlu, kamuoyuna duyurulan hibe programında toplu taşımacılığa yok muamelesi yapıldığını belirtti

“Sadece 68 gün taşımacılık yapabildik”
banner598

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu, kamuoyuna duyurulan hibe programında toplu taşımacılığa yok muamelesi yapıldığını belirtti.
Açıklama yapan Topaloğlu, bu durumu esefle karşıladıklarını kaydederek hibe programı hazırlanırken kıstasların ne olduğunu öğrenmek istediklerini ifade etti.
Topaloğlu, taşımacılık sektörünün pandemi süresince kapalı olduğu halde hibe programının dışında tutulmasının adaletsiz olduğunu vurguladı.

“Sadece 68 gün taşımacılık yapabildik”
Başkan Fuat Topaloğlu şunları kaydetti:
“Biz 2020-2021 öğretim yılında sadece 68 gün öğrenci taşımacılığı yapabildik. Faaliyete geçeceğiz diye araçlarımıza gerekli olan servisi üç kez yaptık. Ada genelinde köylerden ilçelere olan yolcu taşımacılığı tamamı ile durmuştur. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yüzde 50 kapasite ile devam etmektedir. Sektörde yüzlerce personel istihdam etmekteyiz ve bu arkadaşlarımızın söz konusu destek programından faydalanmaları hayati ve kaçınılmazdır.
Taşımacılık sektörünün açıklanan hibe programı dâhiline niye alınmadığının sebebi açıklanmalı ve bu yanlış ivedi olarak düzeltilip, taşımacılık dâhil edilmelidir. Bize göre kantarın topuzu kaçmıştır ve bu açıklama ile hükümete son uyarımızı yaptığımızın da bilinmesini istiyoruz.
Başbakan ve ilgili bakanlar bu konuda gerekli kararı ivedi olarak üretmelidir. Aksi durumda Kar-İş bugüne kadar üyelerinin haklarını aramaktan hiçbir zaman geri durmadığı gibi bu kez de durmayacaktır.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474