banner564

Rumları sevindirdi

AB Konseyi Başkanı Michel, AB için Kıbrıs’ta iki devletli çözümün mümkün olmadığını söyledi

Rumları sevindirdi
banner598

Avrupa Komisyonu (AB)  Başkanı von der Leyen’in ardından Konsey Başkanı Charles Michel de Kıbrıs’ta iki devletli çözümün mümkün olmadığını söyledi.
Michel, AB’nin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları doğrultusunda, Kıbrıs sorununun çözümlenmesine yönelik süreci “aktif bir şekilde desteklemeye” devam edeceklerini söyledi.
Michel, “AB için Kıbrıs’ta iki devletli çözümün tartışılmasının mümkün olmadığını” da belirtti.
AB Konseyi Başkanı Charles Michel, dün24-25 Haziran'da AB Liderler Zirvesi'nin sonuçları ile ilgili Avrupa Parlamentosunu (AP) bilgilendirdi.
AP Milletvekillerine hitap eden Michel, “Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararları doğrultusunda, Maraş konusu dahil, Kıbrıs sorununun çözümlenmesine yönelik süreci aktif bir şekilde desteklemeye edeceğiz. Bizim için iki devletli çözümün tartışılmasının mümkün olmadığı açıktır” dedi.
AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye'ye yönelik politikayı yüz yüze, orantılı ve geri çevrilemez biçimde ilişki kurmak üzerine inşa etmeye devam edeceklerini söyledi.
Zirve toplantısında Covid-19, göçün dış ilişkiler boyutu, ekonomik iyileşme ve temel haklar ile hukukun üstünlüğü konularının ele alındığını söyleyen Michel, Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşmesinin iyiye işaret olduğunu belirtti.
Michel, Birliğin Türkiye'ye yönelik politikasını yüz yüze, orantılı ve geri çevrilemez biçimde ilişki kurmak üzerine inşa etmeye devam edeceğini vurguladı.
Gümrük Birliği'nin güncellenmesine yönelik çalışma başlatıldığını anımsatan Michel, AB Komisyonu'nun Türkiye'ye ev sahipliği yaptığı Suriyeliler için ek fon sağlanması üzerinde anlaşıldığını da hatırlattı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Sen öyle zannet önce ursulayla aranı düzelt millet senin saçmalıklarına göremi hareket edecek

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Senin ne mal olduğunu biliyoruz onun için bir beklentimiz veya başımızı oksamana ihtiyacımız yok

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473