banner564

10 gün içinde gidecek

Mısırlı hava korsanı ülkesine iade ediliyor

10 gün içinde gidecek
banner598
 Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen olayda, İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalanan Mısır Havayolları uçağını kaçırarak, Larnaka Havaalanı’na inmesini sağlayan Mısırlı 59 yaşındaki Saif El Din Mustafa’nın, ülkesine aide edilmesi kararlaştırıldı.
   Haravgi ve diğer gazetelerde yer alan haberde, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nin, Mısır makamları tarafından talep edilmekte olan Mustafa’nın, ülkesine iade edilmesine karar verdiğini ve iadenin 10 gün içerisinde gerçekleşeceğini yazdı.
   Kararı okuyan yargıcın, hava korsanının, iade edilene kadar tutuklu kalmasını emrettiğini de kaydeden gazete, yargıcın hava korsasını Yüksek Mahkeme’ye “Habeas Corpus” başvurusu yapma hakkına sahip olduğu konusunda bilgilendirdiğini de belirtti.
   Gazeteye göre, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi yargıcı, Mısırlı hava korsanının, yaptığı savunmanın aksine, siyasi inanç veya görüşlerine ilişkin değil, gerçekleştirdiğini kabul ettiği uçak kaçırma suçundan dolayı Mısır makamları tarafından talep edildiğini de ekledi.
   Politis ise haberinde, mahkemenin Mısır makamlarından, Mustafa’nın adil bir şekilde yargılanacağı ve insan haklarına saygı duyulacağı güvencesi aldığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473