banner564

Bu nasıl çelişki

Lefkoşa sokaklarında Yunan tanklarıyla ‘Bağımsızlık Günü’ kutlayan Anastasiadis ile Kammenos, çözüm için Türk askerinin gitmesini istedi

Bu nasıl çelişki
banner598
 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 56’ıncı kuruluş yıldönümü gerekçesiyle dün Lefkoşa’nın Rum kesiminde Yunan tanklarıyle askeri geçit töreni düzenlendi. Törende Rum lideri Nikos Anastasiadis’in yanı sıra Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos da bir konuşma yaptı. Kammenos adada çözümün sağlanabilmesi için Türk ‘işgalinin’ sona ermesi ve garantilerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
   Kammenos, “bugün kahramanların kanıyla yazılan Kıbrıs'ın bağımsızlığını onurlandırıyoruz. Kıbrıs artık bağımsız bir Avrupa ülkesidir ancak yarısı hala daha esir olmaya devam ediyor ve bu durum devam ettiği surece anavatan Yunanistan, işgal ordusunun adadan ayrılmasına yol açan bir çözümün bulunmasını garanti etmek amacıyla burada olacak” dedi.
    Kammenos,  Kıbrıs’ın çağdaş bir Avrupa ülkesi olduğunu ve ne arabuluculara ne de garantörlere ihtiyacı olduğunu belirtti.
    “Askeri orduların ayrılması ve garantilerin sona erdirilmesi Kıbrıs sorununun çözümü olacaktır” diyen Bakan Kammenos, Yunanistan'ın Kıbrıs'ın bu konuda yaptığı çabaları desteklediğini açıkladı.
 
Anastasiadis’in konuşması

   Rum lideri Nikos Anastasiades de, Rum Millî Muhafız Ordusu ve komutanlarını, mükemmel bir şekilde organize ettikleri geçit töreni nedeniyle kutladı.
    Anastasiades,  “dikkatimizi savunma planları veya askeri donanım üzerinde değil, hedeflerimize ulaşmak ve barış yolunu bulmak için cesaret ile donatılmamız üzerinde odaklanmamız gerekir” dedi.
    Gelişim yoluyla tüm insanların çağdaş bir ülkede birlikte yaşaması, Avrupa Birliği ve BM değer ve ilkelerine saygı göstermesi için gerekli şartların yaratılacağını ifade eden Anastasiades, “barış yoluyla daha iyi günler umut edebiliriz” dedi.

Hrisostomos:Ordu daima güçlenmeli

   Kıbrıs Kilisesi'nin Başpiskoposu Hrisostomos da yaptığı açıklamada “Kıbrıs Cumhuriyeti'ni gözbebeğimiz olarak korumamız gerekiyor çünkü bu bizim gücümüzdür. Ayrıca Milli Muhafız ordumuzu daima geliştirmemiz gerekiyor” dedi.
    Başpiskopos, “siyasi liderliğimiz birlik çerçevesinde hedeflere sahip olması gerekir” şeklinde konuştu ve söz konusu hedefleri cesaretle ileri sürmelerinin önemine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 09:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zekâ Üçer
Zekâ Üçer - 8 yıl Önce

Tebrikler Reşat kardeşim Cumhurbaşkanı görsün kiminle anlaşıyormuş sene sonuna kadar.

Mukaddes Suehrer
Mukaddes Suehrer - 8 yıl Önce

Rumlar sirtini E. U dayayip buyuk konusup moral bozmaktalar. Bizim yapacagmiz, garantor devlerin arasinda yapilan anlasmalardan geri adim atmamaktir. Bizi hice sayan bu konusmalara deger vermiyelim.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474