banner564

12 Ekim’de başlıyor

‘Nemesis’ tatbikatına Güney Kıbrıs, Mısır, Fransa, Yunanistan, ABD ve İngiltere katılacak

12 Ekim’de başlıyor
banner598
“NEMESİS” tatbikatının, 12 Ekim’de, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi- MEB” içerisinde gerçekleştirileceği haber verildi.
   Üçüncü kez gerçekleştirilecek olan tatbikata Güney Kıbrıs, Mısır, Fransa, Yunanistan, ABD, İngiltere ve Deniz Güvenliğiyle ilgili Avrupa Örgütü (EMSA) hava kuvvetleri yanı sıra, EDT ve PETRONAV isimli özel şirketlere ait gemilerin katılacağını yazan Politis gazetesi, tatbikatın koordinasyonunun, her yıl olduğu gibi bu yıl da Larnaka’daki Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından sağlanacağını belirtti.
   Gazete, Rum Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayanarak, tatbikatın, Larnaka’daki Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile Rum Yönetimi’nin tüm müdahil birimlerinin, ticari gemiler ve sondaj platformlarındaki acil durumlara aynı zamanda Doğu Akdeniz’deki diğer insani operasyonlara hemen yanıt vermesi için, komşu ve dost ülkelerle olan koordinasyonu ve işbirliğinin daha fazla geliştirilmesi amacını taşıdığını kaydetti.
   Gazete tatbikat senaryosu içerisinde, gemilerin teftiş edilmesi, sondaj platformlarına yönelik terör eylemlerinin göğüslenmesi, bir deniz kazasının ardından toplu tahliye operasyonları yapılması, aynı zamanda “Kıbrıs Cumhuriyeti” sorumluluk bölgesi içerisindeki deniz kirliliğiyle mücadele konularının yer aldığını da ifade etti.
    Gazete, tatbikat sırasında, Rum Yönetimi’nin özel ulusal planları yanı sıra komşu ve dost ülkelerle olan devletlerarası arama-kurtarma anlaşmalarının uygulanacağını da ifade etti.
   Haberde, bu yılki “NEMESİS” tatbikatının, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu ICAO’ya bağlı EUROSAR Task Force özel komitesinin 11–14 Ekim tarihleri arasında, Larnaka’daki Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştireceği ikinci toplantıyla paralel bir şekilde yapılacağı da belirtildi.
    Gazete, toplantıya 15 ülke ile 4 uluslararası örgütten temsilcilerin katılacağını ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474