banner564

23 yıl sonra konuştu

Sınır olaylarında hayatını kaybeden Tasos Isaak’ın kızı Anastasia “Türkler katilleri milletvekili seçerken bizler utanç barikatlarını açtık” dedi

23 yıl sonra konuştu
banner598

  Derinya’da 1996 yılında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Tasos İsaak ve Solomos Solomu için düzenlenen törenlerin son bölümünde Anastasia Isaak da bir konuşma yaptı. İlk defa konuşan Tasos Isaak’ın kızı Anastasia “Ben kahraman Tasos Isaak’ın kızıyım. 23 yıl sonra ne hissettiğimi paylaşmak istedim, düşüncelerimi aktaracağım” dedi.

   Anastasia, ne söyleyeceğinden korktuğunu, kimseye hakaret etmek istemediğini belirterek, daha sonra, İsaak ve Solomu için adalet istedi. 
   Konuşmasında, “neden, tarihin sürekliliğine saygı göstermeyen bir topluma saygı duyayım” diyen Anastasia, onca yıl dargınlık içerisine saklandığını, bunu “gizleyerek” aşmaya çalıştığını ancak hayal kırıklığının kendisini “boğduğunu” söyledi. 
  Anastasia, “onlarla uzlaşmak için kendi egomuza kilitlendik, suçları içimize sindirdik, olayları basitleştirdik, ülkenin aleyhine olan suçlara karşı kayıtsız kaldık” dedi.
   Anastasia babası Tasos Isaak ve Solomos Solumu’nun katillerinin “milletvekili seçildiğini ve rahat rahat gezdiklerini” öne sürerek, iddialarını şöyle sürdürdü; “Biz ise katiller serbestçe gezerken utanç barikatlarını açtık ve uluslararası kuruluşların bizi koruması için yalvardık. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
VATAN
VATAN - 5 yıl Önce

Sikdir git bayrağa çıkacak indirmeye çalışacak daha haktan huktan bahsedecek bu kadar gerizekalısın

Fellah Barra
Fellah Barra @VATAN - 3 yıl Önce

Bre fellah beyinli Oncelikla bu adamin kuzeni sizin bozkurt fellahlari tarafindan doverek sopalarla olduruldu cenaze gunu bu adamin kuzeni stressden sinirden bayraga tirmanmaya calisdi erhan ariklida katil senda bunlari destekleyen fellahlar tarafindan benyi yikanmis gusbo bir adamsin belanizi versin

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474