banner564

4 Temmuz belgesi tarih oldu

4 Temmuz belgesi tarih oldu

4 Temmuz belgesi tarih oldu
banner598

    Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 4 Temmuz 2017 tarihli bir belge olmadığını ilk kez itiraf etti.

   Politis gazetesi “4 Temmuz’la İlgili Herhangi Bir Belge Yok- Anastasiadis İzahatlarla İlgili Tutanaklar Olduğunda Israr Ediyor” başlıklı manşet haberinde, Anastasiadis’in dün akşam gazetenin 20’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gazetenin ofisinde düzenlenen etkinliğe katıldığını ve gazetecilerin burada Guterres çerçevesiyle ilgili olarak kendisine yönelttiği soruya yanıt vererek “ilk kez 4 Temmuz tarihli bir belge olmadığını doğrudan kabul ettiğini” yazdı.
   Gazete “Belge Yok, Tutanak Var” başlığıyla iç sayfadan yer verdiği haberinde ise, Anastasiadis’in dün akşam düzenlenen etkinlik çerçevesinde yaptığı açıklamada “4 Temmuz 2017 belgesi olmadığını, ancak tutanaklarda Guterres çerçevesiyle ilgili yapılan izahatların bulunduğunu söylediğini” iletti.
   Habere göre, kendisinin geçtiğimiz günlerde Rum siyasi partileriyle yaptığı görüşmede söyledikleri, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’ın açıklamaları ve AKEL’in eleştirilerinin ardından Guterres çerçevesi konusunda oluşan kafa karışıklığını yorumlaması istenen Anastasiadis, “30 Haziran’dan başka bir yazılı Guterres çerçevesi olmadığını” söyledi.
   İki tarafın talebinin ardından yapılan izahatların (açıklığa kavuşturmalar) bulunduğunu, çünkü çerçevenin dönemin BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından kayda geçirilmesinin kendilerini memnun etmediğini ifade eden Anastasiadis, 4 Temmuz sabahı Eide’nin, BM Genel Sekreteri’nin kendisine telefonda söylediklerini Kıbrıslı Rumlara ve Kıbrıslı Türklere dikte ettiğini öne sürdü.
   Bir gazetecinin 4 Temmuz’la ilgili tutanaklar olmadığı yorumu üzerine ise Anastasiadis, “Tarafların tuttuğu tutanaklar var” dedi.
   Sözlerinin devamında “ne yazık ki müzakerelerin her günü için, sabah, öğleden sonra veya akşam için tutanaklar varken, tek eksik 4 Temmuz sabahının tutanağıdır” diyen Anastasiadis, birilerinin bunu ortadan mı kaldırdığının kendisine sorulması üzerine ise “Sayın Lute’un tutanağı bulma çabasının sonuç vermesini umduğunu” dile getirdi.
   Anastasiadis gazetenin 20’nci yılının kutlanması dolayısıyla yaptığı açıklamada ayrıca, haber-bilgi verme kalitesinde son yıllarda kaydedilen ilerlemeye değinerek, Politis gazetesinin bu yolda önemli bir rol kaydettiğini söyledi.
   Elle tutulur unsurlara dayandığında eleştiriye açık olduğunu ve Politis gazetesini çoğu zaman keyifle, bazen de hoşnutsuz bir şekilde okuduğunu söyleyen Anastasiadis, gazeteye nice yıllar da diledi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473