banner564

Seferberlik çağrısı yaptı 

KKTC'nin her alanda yatırıma ihtiyacı olduğunu belirten Başbakan Erhürman, Ankara'da yaşayan Kıbrıslı Türklerden yardım istedi

Seferberlik çağrısı yaptı 
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman, Ankara'da yaşayan Kıbrıslı Türklerle buluştu; KKTC'nin her alanda yatırıma ihtiyacı olduğunu ve dünyada görünür olmak istediklerini belirterek “Hepimiz seferber olmalıyız, elinizden ne gelirse ardınıza koymayın” dedi. 

Kıbrıs Türk tarafının sıfırdan müzakereye karşı olduğunu belirten Erhürman, niyet varsa sonuç odaklı, ucu bucağı belli bir süreçle çözüme ulaşmak için masaya oturacaklarını söyledi.
Başbakan Erhürman, Grand Ankara Otelde yer alan “Buluşma Toplantısı”nda, Ankara'da yaşayan vatandaşlara, Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeler yanında KKTC’deki son gelişmelerle ilgili bilgiler verdi, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerden ülkelerine yatırım ve lobicilik alanında destek istedi. 
Erhürman, hükümet olarak Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Kıbrıs Türk halkının haklarını koruyan, adil bir çözüm yanında ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınması ve uluslararası alanda görünür olması için çalışacaklarını vurguladı. 

Sıfırdan müzakereye karşıyız
Başbakan Erhürman, Kıbrıs Türk tarafının; Cumhurbaşkanı, hükümet ve muhalefet olarak sıfırdan bir müzakereye karşı olduğunu belirterek, bu konuda tüm siyasilerin renk farklılıklarına rağmen sıfırdan bir müzakere sürecine başlamaya karşı olduğunu söyledi. 
Erhürman, yurt dışında ve özellikle Türkiye'de yaşayan Kıbrıslı Türklerin KKTC turizmi ve üniversiteleriyle ilgili olumsuz algı yaratılmasına izin verilmemesini de isteyerek, KKTC turizminin sadece casino turizmi olmadığını, Kıbrıs'ın doğası, kültürü, denizini bilmeyenin olmadığını vurguladı. 

Görünür olmak istiyoruz
Erhürman, KKTC'nin her alanda vatandaşlarına, yatırıma ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 
"Dünyada görünür olmak istiyoruz, hepimiz seferber olmalıyız. Dünyayla ilişkimizi geliştirmeliyiz, varız ve var olmaya devam edeceğiz, uluslararası alanda görünür olmalıyız... Elinizden ne gelirse ardınıza koymayın. 
Bu yolda birlikte yürümemiz gerekiyor. Turizme teşvik yerli üretim ve yerli istihdam varsa, üniversitelere kalite yukarı çekilirse teşvik vardır. Sağlık, doğa, spor turizm alanlarına teşviği artıracağız. Daha fazla sporcu, sanatçı çıkarmalıyız. Bizi temsil edecek daha fazla insanımıza ihtiyacımız var. Ülkemize dönebiliyorsanız dönün, dönemiyorsanız daha çok gelin, ülkede potansiyeli değerlendirin, bürokratik engelleri aşmak bizim görevimizdir.  Özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza çağrım budur.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474