banner564

4 yılda güneye akan para: 4 milyar Euro

Rum Yönetimi, yatırım yapan yabancıların tümüne, eş ve çocuklarıyla birlikte vatandaşlık verdi

4 yılda güneye akan para: 4 milyar Euro
banner598
Rum hükümetinin, Bakanlar Kurulu kararıyla, son 4 yılda bin 100 yatırımcıya eşleri ve çocuklarıyla birlikte vatandaşlık verdiği bildirildi. 
   Fileleftheros gazetesi, Rum Bakanlar Kurulu’nun, Güney Kıbrıs’ta belli bir miktarın üzerinde yatırım yapan yabancı yatırımcılara vatandaşlık verdiğini; ancak Rum Meclisi’ne gelen vatandaşlık onayıyla ilgili bazı belgelerde, bir grup işadamının eş ve çocuklarına da doğrudan vatandaşlık verildiğinin görüldüğünü yazdı. 
   Cyprus Mail gazetesi ise internet haberlerinde vatandaşlık konusunu ilk sıraya çıkardı. Son 4 yılda yabancı yatırımlar sayesinde ülkeye 4 milyar Euro’nun akıtıldığını yazan gazete, doğrudan yatırımların 2016 sonuna kadar 3 milyar 300 milyon Euro olduğunu ve bu yatırımları gerçekleştirenlerin tümüne vatandaşlık verildiğini belirtti.
   Bunun dışında bankaya 300 bin Euro yatıranlara da ‘Devamlı oturma hakkı’ verildiğini duyuran gazete, buradan da 700 milyon Euro’luk bir para akışı olduğuna dikkat çekti. Böylece, Güney Kıbrıs’a akan para miktarı 4 milyar Euro’ya ulaştı.
   Malta’nın, daimi oturma izni için 350 bin Euro’luk banka mevduatı şart koştuğunu ve 5 yıl sonra bu koşulun  ortadan kaltığını aktaran gazete, Güney Kıbrıs’ın yatırımlar için cazip hale getirildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2017, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474