banner564

ABD cesaret verdi

Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis, müzakerelerin çok yakın zamanda başlayacağını açıkladı

ABD cesaret verdi
banner598

 ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun yanı sıra, Başkan Donald Trump’un Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüşmeler yaptıktan sonra Yunan televizyonuna açıklamalarda bulunan Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Kıbrısla ilgili müzakerelerin çok yakında başlayacağını söyledi.
   Alithia gazetesi “Hristodulidis Müzakerelerin Yakın Zamanda Başlayacağı konusunda ısrarlı” başlığıyla yayımladığı haberinde, ERT’ye röportaj veren Hristodulidis’in, ABD ziyareti sonrasında böyle konuştuğuna dikkat çekti. 
   Demecinde ABD’nin, Kıbrıs sorununa yardımcı olabilmek için, Türkiye ile daha yakın ilişkiye girdiğini savunan Hristodulidis, Amerika’daki yeni hükümetin Doğu Akdeniz bölgesi ile Balkanlara farklı bir şekilde bakmakta olduğuna işaret etti.
    ABD’nin bu çerçevede, bölgedeki problemlerin işbirlikleri aracılığıyla göğüslenmesi hedefine sahip olan politikaların ileriye götürülmesi için, hem “Kıbrıs” hem de Yunanistan’a özel bir rol vermekte olduğunu söyleyen Hristodulidis, temasları sırasında ABD hükümetinin, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın tüm komşu devletlerle birlikte oluşturdukları üçlü mekanizmalara özel bir önem vermekte olduğunun ortaya çıktığına işaret etti.
   Dolayısıyla, buna yönelik bir ilgi olmasının önemli olduğunu dile getiren Rum bakan, fakat aynı zamanda Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın, ABD’ye yönelik mesajlar gönderilmesi yönünde hareket etmelerinin önemli olduğunu da belirtti.
   Bu mesajların kabul edildiğine vurgu yapan Hristodulidis, buna paralel olarak ABD’nin bu üçlü mekanizmalara katılma konusundaki ilgisine de atıfta bulundu.
   Bu katılımın hangi alanlarda olacağının incelenmekte olduğunu ifade eden Hristodulidis, ABD’nin gerek enerji güvenliği, gerek de deniz güvenliği konuları gibi çeşitli güvenlik meselelerine katılma konusunda artan bir ilgisi olduğuna işaret etti.
  Hristodulidis son olarak, ABD’nin bu mekanizmalara katılım şekline ilişkin kararların yıl sonunda alınacağını da sözlerine ekledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473