banner564

AB’de serbest

Belediye Başkanı ‘eşcinsel’ sahneler nedeniyle ‘Cock’ isimli tiyatro oyununa yasak getirdi, Rum Kültür Bakanı tepki gösterdi

AB’de serbest
banner598
 Kıbrıs Rum Tiyatro Örgütü’nün ‘Cock’ isimli tiyatro oyununun ‘Sotira’ bölgesinde sahneye konması, eşcinsel sahneler nedeniyle Belediye Başkanı tarafından engellenirken, Rum Eğitim ve Kültür Bakanı bu yasaklamaya teğpki gösterdi.
   Belediyenin yasaklama kararı, siyasi partiler tarafından da kınandı ve AB üyesi ülkelerde böylesi yasakların olamayacağı belirtildi.
   Politis gazetesinin haberine göre, söz konusu oyunun belediye tiyatrosunda sahneye konmasının yasaklanmasının ardından Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Kadis yaptığı açıklamada, “demokratik bir toplumda bu tür bir kararın kabul edilemez olduğunu” belirtti.
   Gazete, eserin yönetmeni Kostas Silvestros ve oyuncuları yanında DİSİ ve AKEL partileri tarafından yapılan açıklamalarda da, “AB üyesi bir ülkenin hiçbir yerinde böyle bir yasaklamanın kabul edilemeyeceği, bu tür davranışların insanlara nefret ve korku aşılayacağı” yorumları yapıldığını aktardı.
   Habere göre, söz konusu oyunun “Sotira” kasabasında yasaklanmasının ardından “Derinya Belediyesi” oyunun kendi belediyelerinde sahnelenmesi davetinde bulundu. Oyunun birkaç gün içerisinde sahne alması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474