banner564

Ah şu Rumlar Kıbrısımızı mahvediyor!

Baf’ın Yeroşibu bölgesinde Macar şirketi ile Kilise ortaklığında 3 tane gökdelen bina, otel ve denizin içinde adacıklar yapılıyor

Ah şu Rumlar Kıbrısımızı mahvediyor!
banner598

    Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, bir yandan yeni casino izinleri, diğer yanda otel-marina, gökdelen izinleriyle önemli yatırımcıları adaya çekmeye devam ediyor.

   Rum Ortodoks Kilisesi’nin Baf-Yeroşibu’daki arazisi üzerine “ATUM Developments Ltd” tarafından iki gökdelen ile beş yıldızlı otelden oluşan “Peninsula Resort” projesinin hayata geçirilmesi önündeki engelin, mahkeme emriyle kalktığı bildirildi.
   Alithia’ya göre; Başpiskoposluğa ait arazide arkeolojik kalıntılar olması nedeniyle uzun süredir devam eden şehircilik izni sorunu, 3 milyar 400 milyon Euro değerindeki  “Peninsula Resort” projesinin, arazinin doğu kısmına inşa edilmesi ile çözülüyor.
   ATUM şirketinin Macar sahibi Sandor Kenyeres ile Başpiskoposluğun işbirliğinde gerçekleştirilecek “Reninsula Resort” projesinde, her birinde 112 daire bulunacak 12 katlı iki gökdelen ile beş yıldızlı bir otel inşası öngörülüyor.  
   Haberde, “Reninsula Resort”un, Rum yönetimi ile müzakere aşaması devam eden büyük “Eden City” projesinin parçası olduğu da hatırlatıldı. 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473