banner564

AİHM Rum avukata Türkçe yanıt verdi

Kıbrıslı Rum avukat Lukis Lukaidis’in, Kıbrıslı Rum müşterisi adına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuruya, AİHM’nin Türkçe yanıt verdiği bildirildi.

AİHM Rum avukata Türkçe yanıt verdi
banner598

 Fileleftheros Gazetesi,Lukaidis’in Türkiye aleyhine, Kıbrıslı Rum müşterileri adına AİHM’ye yaptığı dava başvurusuna AİHM Sekreteryası’ndan yanıt geldiğini ancak yanıtın Türkçe yazıldığını gören Lukaidis’in “şok geçirdiğini” yazdı.

   Gazete, AİHM Sekreteryası’nda çalışan bir Türk memurun, baş sekreter adına hazırladığı yanıt mektubunu Türkçe hazırladığını, Lukaidis’in ise durumu AİHM’de protesto etmesi sonrasında AİHM Başkanı’nın özür dileyerek araştırma başlattığını kaydetti.
   Lukaidis’in tercüman yardımıyla söz konusu yanıtın “Hrikleas ve Teo Evstatiu” başvurusuna ilişkin olduğunu ve davanın reddedildiğini öğrendiğini belirten gazete, Lukaidis’in ise konuya ilişkin açıklamasında olayı “skandal” olarak nitelendirdiğini aktardı.

MedGroup ortak çıkarları savunacak
   Güney Kıbrıs’ın Betsmove da aralarında bulunduğu Avrupa Birliği’nin (AB) 7 Akdeniz ülkesinin dışişleri bakanları Brüksel’de biraraya gelerek, ortak çıkarlarını savunacak “MedGroup” isimli gayrı resmi bir grup oluşturma kararı aldı.
   Fileleftheros Gazetesi’nin haberine göre, Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz ve Malta Dışişleri Bakanları, Brüksel’de Güney Kıbrıs’ın Avrupa Konseyi Temsilcilik Bürosu’nda biraraya gelerek bu yönde görüş birliğine vardı.
Grubun kuruluş amacının, söz konusu yedi ülkenin AB içerisinde daha yakın işbirliği ve koordinasyon oluşturulması olduğu, bu çerçevede yedi ülkenin AB Daimi Temsilcileri’nin her ay bir araya gelerek görüşecekleri belirtildi.


Troyka özelleştirmeleri denetleyecek
Güney Kıbrıs’ın ekonomik krizden kurtulmak için Troyka ile imzaladığı memorandum çerçevesinde Troyka heyetinin yapacağı üçüncü denetleme, 28 Ocak’ta başlayacak.
Alithia Gazetesi’nin haberine göre, 28 Ocak tarihinde Güney Kıbrıs’a gidecek Troyka heyeti denetimlerini 12 Şubat’a kadar sürdürecek.
Troyka’nın özellikle özelleştirme uygulamalarını denetleyeceği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474