banner564

Çözüm istikrar getirir

Katar Büyükelçisi Kıbrıs konusunda değerlendirmelerede bulundu

Çözüm istikrar getirir
banner598

 Katar’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Hüseyin Ahmad Al-Homaid, Kıbrıs sorununun çözümünün, bölgeye istikrar getireceğini söyledi.

   Rum Haber Ajansı’na röportaj veren Al-Homaid, Rum Hükümeti’nin Kıbrıs sorununun çözümü için gösterdiği çabayı desteklediğini ifade ederek,  iki ülke arasındaki işbirliğinin tüm alanlarda genişletilmesi gerekliliğini dile getirdi.
Katar’ın bölgedeki en barış yanlısı ülkelerden biri olduğunu ve bu nedenle de Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlamasını desteklediğini kaydeden Al-Homaid, iki ülke arasındaki ilişkilerien iyi olduğunu söyledi.
  Al-Homaid, iki ülke arasındaki işbirliğinin eğitim, kültür, sağlık ve turizm alanlarında Kalebet da genişletilmesi için bir takım adımlar atıldığını, ekonomi ve ortak yatırımlar alanında işbirliği yapılması için birçok imkan bulunduğunu söyledi.

ikili anlaşmlar imzalanacak

   Katar ve Arap Körfezi’nden turistlerin, Güney Kıbrıs’ın turizm merkezi olarak sağladığı avantajları tanıması için daha çok çaba göstereceğini belirten Al-Homaid, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Katar’a yapacağı ziyarete de değinerek, Güney Kıbrıs’ın Katar’daki Büyükelçiliği ile Katar Dışişleri Bakanlığı’nın bu ziyaret için hazırlık yaptığını kaydetti.
   Anastasiadis’in Katar ziyaretinde, ikili anlaşmalara imza konmasının beklendiğini belirten Al-Homaid, Anastasiadis’in ziyaretinin “yeni ufuklar açacağını”  ifade etti.
Al-Homaid, Katar’ın Güney Kıbrıs’a enerji sektöründe yardım etme niyetinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474