banner564

Akansoy: Çözümü acı reçete

Bakan Asım Akansoy, Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan kriz için adım atmalarının görevleri olduğunu belirtti ve ekledi:

Akansoy: Çözümü acı reçete
banner598
Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarıyla birlikte Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yaptı.
BES Lokali önünde toplanıp Meclis önüne yürüyen çalışanlar "Angarya Çalışmaya Hayır" yazılı pankart taşıdı ve "birlik mücadele dayanışma" sloganları attı.
BES yetkilileri, Yeni Erenköy Belediyesinde yaşanan sorunları aktarmak üzere İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile görüştü.
Görüşmeden sonra açıklama yapan Bakan Asım Akansoy, Yenierenköy Belediyesi’nde bir kriz yaşandığını ve görevlerinin bu krizi çözecek adımları atmak olduğunu belirterek, "ancak bu acı reçetelerle mümkündür" dedi.
Amacın huzurlu bir çalışma ortamı ve sürdürülebilir bir hizmet ortamı yaratılması olduğunu vurgulayan Akansoy, bu çerçevede gerekli çalışmaların yapılabilmesi için BES'ten 10 gün zaman istediğini söyledi.
Akasoy, bir soru üzerine; 12 köyde 5 bin 650 nüfusa hizmet veren belediyede 117 çalışanın bulunduğunu ifade ederek, nüfusa göre bu sayının 60-70 olabileceğini kaydetti.

Arpalıklı: Diyaloğa hazırız
BES Başkanı Ulus Arpalıklı da, çalışanların zarar görmeyeceği her adımı destekleyeceklerini belirterek, sorunları çözecek her diyaloğa hazır olduklarını ifade etti.
BES Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya da, Akansoy ile özelde Yenierenköy Belediyesi genelde diğer belediyelerdeki sorunları görüştüklerini belirterek, istediklerinin belediyede sürdürülebilir bir yapı ve kesin, samimi bir çözüm olduğunu vurguladı.
Görüşmenin ardından eylem olaysız tamamlandı.
Öte yandan maaşları ödenmediği gerekçesiyle dün Lefkoşa’da eylem yapan Yeni Erenköy Belediyesi çalışanları, bugün de grevde olacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474