banner564

Tatar: Formül hazır

Düzenlediği basın toplantısında vizyonunu açıklayan Ersin Tatar, “4 adımda güçlü bir UBP ve KKTC yaratabiliriz” dedi

Tatar: Formül hazır
banner598
“Birlikte Başaracağız, Güçlü UBP; Birlikte Başaracağız, Güçlü KKTC” sloganıyla genel başkanlığa aday olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı, Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, dün vizyonunu paylaştığı bir basın toplantısı düzenledi.
Tatar, Lefkoşa Merit Otel’deki basın toplantısında ülke gündemi, CTP BG UBP hükümeti, Kıbrıs sorunu gibi konularında da açıklama yaparak, UBP Genel Başkanlığı’na seçilmesi halinde hükümetle ilgili tutumun, partinin yetkili organları ve üyelerle belirleneceğini vurguladı.
Ersin Tatar, parti tabanının koalisyon hükümetinden rahatsız olduğunu kaydetti. Tatar, “Hükümete kurultay hesaplarıyla geldiler. ‘Küçük ortak’ olarak damgalanan UBP, CTP’nin koltuk değneği gibi görülüyor. Yeni bir iradenin ortaya çıkması için erken seçimi de konuşabiliriz” dedi
“Bu konuda belki sandık da kuracağız” diyen Tatar, “UBP, Kıbrıs konusu dahil ana konuların hiçbirinde gerçek görüşünü yansıtmadı. Hükümet programını CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman yazdı, onlar da imzaladı” şeklinde konuştu.
4 adımda güçlü bir UBP ve KKTC yaratabileceklerini kaydeden Tatar, bunları “kurumsallaşan demokratik bir UBP”, “iyi yönetilen, hızla kalkınan bir KKTC”, “Anavatanla gelişen sağlıklı ilişkiler” ve “Kıbrıs konusunda aktif siyaset” olarak sıraladı. 
Konuşmasında, UBP Genel Başkanı ve Başkan adayı Hüseyin Özgürgün’ü de eleştiren Ersin Tatar, “Kurultaya hangi üye listesiyle gideceğimizi bilmiyoruz. Divanın nasıl oluşturulacağı da netlik kazanmadı. Bu endişe verici. Mevcut yönetim üyelik sistemini yozlaştırdı” dedi.

“İkinci turda kazanırım”
Adaylardan birinin genel başkanlığı ilk turda kazanmasının zor olduğunu belirten Tatar, “İkinci tura kaldığım takdirde kazanırım. Bölgelerden gelen mesajlar böyle. Çünkü benim duruşum ulusal duruştur. Ben hükümete girmek için yalpalamam” dedi.

“Kardeşi kardeşe kırdırdılar”
UBP’de son 5 yıldır izlenen politikayla kardeşin kardeşe kırdırıldığını savunan Tatar, bu tutumun üyeleri karma oy kullanmaya, partiden kopmaya ittiğini söyledi.
 “Despot bir genel başkan olmayacağım” diyen Tatar, ekip çalışmasına inanan biri olarak başkanlığa seçilmesi halinde gençlik ve kadın kollarını aktifleşeceğini de belirtti.
UBP’nin Kıbrıs konusundaki görüşünün de net olduğunu vurgulayan Tatar, “Halkı göç ettirmeyecek, Anavatan’ın etkin ve fiili garantisini göz ardı etmeyecek bir anlaşmadan yanayız. Kıbrıs konusundaki temel görüşümüz de hükümet programına konmadı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474