banner564

Barbaros’u şikayet ettiler

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin deniz bölgesini ihlal etmiş

Barbaros’u şikayet ettiler
banner598

   Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisinin, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin deniz bölgesini ihlal ederek, sözde Rum Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) dolaşmayı sürdürdüğü” iddia eden Rum yönetimi, Barabaros’un bölgedek, varlığını BM’ye şikayet etti.

   Fileleftheros Gazetesi, geminin önceki gün yine adanın batı tarafında olmak üzere, daha kuzeyde hareket ettiğini ve geminin yanında bir Türk savaş gemisi ve iki refakatçi gemi olduğunu öne sürdü.

Rum Yönetimi’nin dün konu hakkında sessizliğini koruduğunu yazan gazete, Rum Yönetimi’nin geminin varlığını ihlal olarak addetmesinin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a 13 Şubat tarihinde, konu hakkında bir mektup gönderilmesiyle teyit edildiğini savundu.
   Mektubun geçtiğimiz gün BM’de resmi belge olarak yayımlandığını ve belgenin Rum Yönetimi’nin New York’taki Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Nikos Emiliyu’nun imzasını taşıdığını aktaran

gazete, Emiliyu’nun Türkiye aleyhinde, Doğu Akdeniz’de, Rum Yönetimi’nin kara suları, tek yanlı olarak ilan edilen sözde MEB’i ve kıta sahanlığı içerisinde, kışkırtıcı ve yasadışı faaliyetlerini sürdürdüğü şikayet etti.

   Mektupta, Barbaros gemisinin, 12 Aralık 2013–14 Ocak 2014 tarihleri arasında, kısmen Rum Yönetimi kara suları, sözde MEB’i ve kıta sahanlığı içerisinde kalan bir bölgede, sismik araştırma faaliyetlerinde bulunduğu öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473