banner564

Berlin’den, New York’a

Guterres’in, 25 Kasım’da Güvenlik Konseyi’ne bilgi vereceği bildirildi

Berlin’den, New York’a
banner598

   Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunuyla ilgili iyi niyet raporu hakkında bilgilendirilmesinin, 25 Kasım öğleden sonrasına ayarlandığı haber verildi.

   Alithia gazetesi, BM Güvenlik Konseyi İngiliz dönem başkanlığının geçtiğimiz Cuma günü açıkladığı ve Güvenlik Konseyi’nin Kasım ayıyla ilgili olan programında buna atıfta bulunulduğunu yazdı.
   Bilindiği üzere, BM Genel Sekreteri’nin raporunun 15 Kasım tarihine kadar BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması gerektiğini anımsatan gazete, BM Genel Sekreterliği’nden bir “kaynağa” dayanarak, iki liderin de BM Güvenlik Konseyi tarafından kendilerinden talep edilen notları gönderdiklerini ve bunların da raporda dâhil edileceklerini belirtti.
   Gazeteye göre, BM Güvenlik Konseyi dönem başkanı olan İngiltere’nin temsilcisi Karen Pierce ise, dün, “BM Güvenlik Konseyi’nin rapor konusunda bilgilendirilmesinin, BM Genel Sekreteri’nin liderlerle görüşmesiyle aynı gün olmasının tesadüf mü olduğu?” sorusuna olumlu yanıt verdi.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasındaki üçlü görüşme, 25 Kasım’da Berlin’de gerçekleştirilecek.

Stefanu açıklama yaptı

   Haravgi’ye göre, AKEL partisi ise, üçlü görüşme konusunda yaptığı açıklamada, 25 Kasım’daki görüşmenin Kıbrıs sorununun perspektifi açısından oldukça önemli olduğunu savundu.
AKEL, Stefanos Stefanu aracılığıyla yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri’nin özlü müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla yeni bir inisiyatif üstlenmek için, gerçekten koşullar olup olmadığını öğrenmeye çalıştığının açık olduğunu  savundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474