banner564

Büyük ilgi var 

Hafta sonunda binlerce Rum ve yabancı kara sınır kapılarından kuzeye geçti

Büyük ilgi var 
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri, kuzeyden güneye geçişlerde belirgin artışların olması esnafın yüzünü güldürdü. Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; son 2 günde sadece Metehan Sınır Kapısı’ndan 12 bin dolayında araç kuzeye geçti.
   Kuzeye araçlarıyla geçen Rumların önemli bir bölümü akaryakıt istasyonlarına uğrayarak depolarını güneyden daha ucuz olan yakıt doldururken, bir kısmının marketlere, bir kısmının da konfeksiyon mağazaları ve kuaförlere uğradığı görüldü.
   Son iki günde Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan da binlerce aracın kuzeye geçtiği belirtirken, yaya geçişlerinin bir numaralı kapısı olan Lokmacı’da izdiham yaşandı.
   Kıbrıslı Rumların yanı sıra binlerce yabancı Lokmacı’dan kuzeye geçerek tarihi yerleri ziyaret etti. Bunların bir kısmı ziyaret öncesi veya sonrasında lokantalara otururken, bir kısmı kafelerde dinlendi.
   Arasta esnafı da işlerin bir miktar canlandığını belirterek “Rum gümrüğünde sıkı yoklamanın yapılması hala işimize darbe vuruyor. Cumhurbaşkanımız bu konuyu Rum lideri ve Avrupa Birliği yetkilileriyle ele alarak, Rum gümrüğünün ırkçı uygulamalarını sonlandırmalıdır” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474