banner564

Bir şart daha!

Rum müzakereci Mavroyannis ‘TC kökenliler geri gönderilirse, karma evliliklerden kaynaklanan durumu ele alabiliriz”dedi

Bir şart daha!
banner598
   Türkiye’yi kolonizasyonla suçlayan Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, bundan endişe duyduklarını söyledi. Mavroyannis, Fileletfheros gazetesine yaptığı açıklamada, TC kökenlilerin gelecekteki durumlarıyla ilgili düşüncelerini ortaya koydu.
   Karma evliliklerden kaynaklanan insani konuları ele alabilmeleri için, Türkiye’den gelenlerin yeniden ülkelerine dönmesi gerektiğini söyleyen Mavroyannis “Türkiye bunu yaparsa, karma evliliklerden kaynaklanan vatandaşlıkları görüşebiliriz”dedi. 
   Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’a ilişkin siyasetini “yıkıcı” olarak niteleyen Mavroyannis “izlenen siyasetin, Kuzey Kıbrısı, Türk devletine entegre edilmek” olduğunu iddia etti. 
      Mavroyannis, sözlerinin devamında Türkiye’den, KKTC’ye su ve elektrik getirilmesine değindi ve Kıbrıs Türk toplumuna AB perspektifini sunarak bu mantıkla mücadele edilmesi gerektiğini savundu.
   İki toplumlu, iki bölgeli federasyon konusunda ise Mavroyannis “federal çözümün anlamı konusundaki endişelerimiz, Kıbrıs Rum tarafınıa daha iyi bir şey sunup sunmayacağıdır”dedi.
   İki bölgeliliğin anlamının, sınırlardan, iki merkez bankasından ve ayrı varlıklara atıfta bulunanlardan oluştuğu düşüncesini reddeden Mavroyannis, iki bölgeliliğinin “iki bölgenin bulunduğu” anlamına geldiğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473