banner564

‘Birlikte yaratacağız’

Kıbrıslı Türklere seslenen Anastasiadis “Garantilerden kurtulun” dedi

‘Birlikte yaratacağız’
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıslı Türklere “garantilerden kurtulma” mesajı gönderdiği haber verildi.
Fileleftheros “Birlikte Yaratacağız… Başkan Anastasiadis’ten Kıbrıslı Türklere Garantilerden Kurtulma Mesajı” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in Rum Tarımsal Ödemeler Örgütü (KOAP) tarafından Protara’da düzenlenen birinci Çiftçi Festivali’nde yaptığı konuşmanın, Kıbrıslı Türklere hitap ettiği bölümünü akardı.
Habere göre, Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere hitaben, “Üçüncü tarafların varlığı veya üçüncü tarafların bizi kontrol etmesini isteyenler belasından kurtulma zamanı geldi. Birlikte yaratabileceğimizi anlayın. Avrupa devletiyiz. Avrupa ilke ve değerlerini değerlendirelim, bu ülkede hepimiz için nezih şartları oluşturalım” dedi. 
“Garantilerin, Türkiye’nin müdahale hakkının, en kötüsü de Türk askerinin daimi askeri üs ve ilanihaye Kıbrıs’ta tümen bulundurmasını kabul edebileceğimizi kim iddia edebilir?” diye soran Anastasiadis, bir çıkmaza sürüklenilmişse bunun bütün sorumluluğunun, “hiçbir Rum’un kabul etmesi mümkün olmayan tezlerde ısrar eden Türkiye’ye ait olduğunu” iddia etti.
Garantilerin, çeşitli safhalarda sorun çıkardığını iddia eden Anastasiadis, “1974 ve sonrasında seçilmiş hükümetlere saygı gösterdiğini” söylediği Yunanistan’ı tenzih ettiğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2017, 07:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474