banner564

‘Çok sıcak bir ay’

Mülkiyette sorunların devam ettiğini yazan Rum basını, Kasım ayındaki beklentilere dikkat çekti

‘Çok sıcak bir ay’
banner598
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in son görüşmeleri dünkü Rum gazelerinin manşetlerinde yer aldı.
   Rum gazeteleri, liderler arası görüşmelerin yoğunlaştırılma (2, 5, 18, 20, 23 ve 25 Kasım) nedeninin, Mülkiyet başta olmak üzere temel konularda varlığını koruyan uçurumun üzerine köprü kurmak olduğuna dikkat çekerek; tarafların, özellikle kullanıcı ve mal sahibi terimlerine yaklaşımlarındaki farklılığın teyit edildiğine dikkat çekti.
   Haberi bütün gazeteler manşete çekti ve Kasım’ın Kıbrıs sorunu açısından sıcak bir ay olacağı, müzakerelerin geleceğinin bu ayda belirleneceği yorumlarını yaptı.
   Fileleftheros haberi; “Temel Konularda Farklılıklar... Müzakereler İlerleme Kaydedilmeden Yoğunlaştırılıyor... Mülkiyet: Kullanıcı ve Mal Sahibiyle İlgili Anlaşmazlık Devam Ediyor... Akıncı, Lavrov’un Kendisini Ziyaret Etmeyecek Olmasından Rahatsız” başlık ve spotlarıyla aktardı.
   Gazete, Türk tarafının bilinen tezlerinde ısrar ettiğini, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da ayrı nüfus ve mülk çoğunluğu talebinde dik durduğunu yazdı “Akıncı’dan mülkiyet ve çoğunluklarda hiçbir kımıldama işareti yok” yorumunu yaptı, şunları yazdı:
   “Bütün bu taleplerinin ötesinde bir de yabancı yetkililerin Kıbrıs ziyaretlerinde eşitlik istiyor. Kıbrıs’ı ziyaret edecek 4 dışişleri bakanından üçü (ABD, İngiltere, Almanya) kendisiyle görüşecek ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov kendisini ziyaret etmeyecek olmasından şikayet etti.”

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474