banner564

Doktorlar yetersiz

Diş ağrısıyla Baf hastanesi’ne giden kız çocuğu kör oldu

Doktorlar yetersiz
banner598
   Rum kesiminde, kamudaki doktorların yetersizliğine ilişkin şüphe uyandıran iki yeni vaka daha ortaya çıktığı haber verildi.
   Bu iki vakanın, olayların mağdurlarının mahkemede açtıkları ve beklemede olan davalarla gün yüzüne çıktığını yazan Fileleftheros gazetesi, ilk olayda, yedi yaşındaki bir kız çocuğunun diş ağrısıyla Baf Hastanesi’ne gittiği ve hastaneden gözündeki bir hasarla ayrıldığı, bu hasarın en nihayetinde kız çocuğunun kör olmasına yol açtığı belirtildi.
   Gazete, yaşanan ikinci olayda ise, 25 yaşındaki bir judo öğretmeninin, yarı felçli hale geldiği haber verildi.
   Davaların Rum Başsavcısı aleyhine dönmekte olduğunu kaydeden gazete, Rum Başsavcısı’nın davalıların doktorların yetersizliğine ilişkin iddialarını reddettiği ifade edildi.
     Gazete, 25 yaşındaki judo öğretmeninin yarı felçli kalmasına sebep olan olayın, ilk önce Baf ardından da Lefkoşa’daki doktorların, şahsın hastalığının ne olduğu konusunda zamanında teşhis koyamamalarından kaynaklandığını belirtti.
   Gazete, 25 yaşındaki şahsın beyin kanaması geçirdiğinin geç anlaşılması ve ardından yaşananların sonucunda, şahsın yarı felçli hale geldiğini ifade etti.
   Gazete, diş ağrısıyla hastaneye giden yedi yaşındaki kızın daha sonra kör olmasına sebep olan olayın ise, kızın dişiyle ilgili izlenecek yöntemden korkması sonucu, görev başındaki doktorun, içerisinde fosforik/yanıcı bir asit olan plastik bir şırıngayla kızı sakinleştirmeye çalışması ve asidi, yanlışlıkla veya ihmalden, kızın sol gözüne boşaltmasından kaynaklandığını belirtti.
   Bunun sonucunda kızın gözünde yanık ve ciddi hasar meydana geldiğini kaydeden gazete, kızın olayın sonucunda görme yetisini kaybettiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473