banner564

Taleplere anında yanıt veriliyor

Serhat Akpınar, GAÜ kampüsü içerisinde sık sık gezdiğini, öğrencilerle bire bir görüşerek tespitlerde bulunduğunu belirtti

Taleplere anında yanıt veriliyor
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, bir TV kanalı için yapılan çekimde soruları yanıtladı. 
Akpınar konuşmasında, sık sık öğrencilerle bire bir görüşerek tespitlerde bulunduğunu, kampüsün Girne’de bulunuyor olması ve yaşam enerjisinin yüksek olmasının kendi içinde yaşam enerjisi barındırdığını söyleyerek, “Bu enerji, her şeyi ayakta tutuyor. Haftada bir kaç kez kampüsü geziyorum, ekip arkadaşlarımın yanımda olması ve onlarla kampüsün gelişimi doğrultusunda bir takım ihtiyaçların yerinde görülmesi, onun da ötesinde bu heyecanı hissetmek, zaman zaman öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları sorularına yanıt vermek çok güzel” dedi.

Öğrencilerle her zaman iç içe
Sosyal medyayı aktif olarak kullandığını, öğrencilerin sorularına zaman zaman yanıt verdiğini belirten Akpınar, “Aslında bunu bir görev olarak da kabul ediyorum, özellikle geçtiğimiz yıl okulumuzun sosyal ağlarının kullanımını teşvik etmeye başladım” dedi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi
Lefkoşa’nın tarihine tanıklık eden Arabahmet Mahallesi’nde oluşturulan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ne de değinen Akpınar, “KAÜ bu yıl 50 öğrencisiyle eğitime başladı, bir sonraki yıl 600 öğrenci, 3 yeni fakültesiyle büyüme sürecine girecek. Tabii ki oradaki yapı ve yurt henüz yapılmadığı için, bölgedeki eski konakların restorasyonu ile eğitim binalarından sonra öğrenci konaklaması sağlanmaya çalışılacak. Biliyorsunuz Lefkoşa’nın anlamı aydınlanma demek, o geçmişten gelen ışığı sönmüş Lefkoşa’ya  yeni bir aydınlanma süreci başlatmış durumdayız” dedi.

Hastane inşaatı devam ediyor
İnşaatı devam eden Girne Amerikan Üniversitesi Hastanesi’ni de ziyaret eden Serhat Akpınar burada önemli bilgiler paylaştı.
“Hastanemizde, kendi alanında uzman doktorlarımız olacağı gibi her alanda polikliniklerimiz, yüksek teknoloji ile donatılmış radyoloji, nükleer tıp, her türlü tanı ve teşhis laboratuvarlarının yer alacağı bir merkez hedeflemekteyiz” diye konuşan Akpınar,  “Ülkemizin sağlık alanındaki en önemli eksikliklerini gidermeyi bir görev olarak kabul etmekteyiz. Bu bağlamda diyaliz hastaları için de yüksek konfor ve kalitede hizmet alabilecekleri dializ merkezimiz bu kompleksin içinde yer alacaktır. Girne Amerikan Üniversitesi/Florence Nightingale, ülkemiz adına çok önemli bir yatırım olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473