banner564

Dersine iyi çalıştı

ABD’nin yeni Lefkoşa elçisi, Rusya’daki kara paranın Güney Kıbrıs’ta aklanmasının endişe verici olduğunu söyledi

Dersine iyi çalıştı
banner598

 ABD’nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi Judith Gale Garber’in, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde kendisine yönelik soruları yanıtlamaya devam ediyor. Garber, Rusya’nın Güney Kıbrıs’ta aklanan kara paralarıyla ilgili bir soruya ‘endişe verici’ yanıtını verdi.
   Fileleftheros gazetesi “Rus Paraları Amerikalıları Endişelendiriyor” başlığıyla aktardığı haberinde, Garber’ın 1987 yılında Güney Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosunun, adanın askersizleştirilmesini hedeflediğini belirterek, Güney Kıbrıs ile ABD arasında, “Kıbrıs Hükümeti’nin güvenliği” ile ilgili ilişkinin güçlendirilmesi için sistematik olarak çalıştıklarını ifade ettiğini yazdı.
    “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ABD’ye üs vereceği” konusundaki bilgileri de yorumlaması istenen Garber, gazetenin yorumuna göre konuyu geçiştirerek, İngiliz üslerinin İngiliz toprağı olduğunu ve bundan dolayı bu konunun, ABD ile İngiltere arasında görüşülmesi gerektiğini belirtti.
Rusya’nın kara paralarının Güney Kıbrıs’ta aklanması konusunda da değinen Garber, bu konunun ciddi endişe oluşturduğunu ve Rum bankacılık sisteminin bütünlüğünün, ABD’yi düşündürdüğünü söyledi.
   Habere göre Garber, Güney Kıbrıs’ın ABD Maliye Bakanlığı ile birlikte, kara parayla mücadele konularında iş birliği yaptığını da belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474