banner564

Şok oldular

Girne’de otoparka bıraktıkları araçlarının camlarını kıran ve çekmecedeki paraları almaya çalışan 2 hırsızla yüzleşen çift bir de bıçaklı saldırıya uğradı

Şok oldular
banner598

Suna ERDEN
    Lefkoşa’da önceki gün yaşanan olayda cenaze törenine katılmak için mezarlığa giden Hasan Güngör’ün aracının camlarının kırılıp talan edilmesinin ardından gece saatlerinde de Girne’de benzer bir olay yaşandı. 
   Araçlarını Baldöken Otoparkı’na bırakan Aylin Akdeniz ile eşi Güray Denge eğlenceden dönünce şoka uğradı. Park yerine geldiklerinde aracın camını parçalanmış, iki kişinin ise araç içerisinde hırsızlık yaparken bulan çift, etraftakilerden yardım istedi. Aracın çekmecesinde muhafaza edilen Bin 545 TLve 300 Euro nakit parayı almaya çalışan hırsızlar, bunu engellemeye çalışan Güray Denge’ye bıçak sallayıp olay yerinden uzaklaştı.
   Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, olay önceki gece saat 01.30’da meydana geldi.
   Aylin Akdeniz’e ait jeep aracın ön camını kırarak araçtan bin 545 TL, 300 Euro nakit para ile CD seti gibi bazı eşyaları çaldıkları sırada fark edilen iki erkek, kaçmaya çalıştıkları sırada, Aylin Akdeniz’in eşi Güray Denge ve ona yardıma gelen Munawar Hussein’e direnç gösterdi.
Saldırganlardan biri, Denge ve Hussein’e gelişi güzel bıçak sallarken diğer saldırgan Hussein’i darp ederek telefonunu alıp kaçtı.
   Yaşan soygun ve gasp olayı üzerine harekete geçen polis ekipleri, dün akşam saatlerinde olayla ilgili A.K. (E-28) ve M.K.’yi (E-22) Girne'de tespit ederek gözaltına aldı. 

Bu bir kâbus
Lefkoşa ve Girne’de aynı günün gece ve gündüzünde yaşanan olaylar toplumda tepkilere neden olurken, olaya maruz kalan Aylin Akdeniz, medya hesabından “Bütün bunlar kötü bir kâbus olmalı” ifadeleri ile yaşananları anlattı.
Akdeniz, şunları ifade etti:
“Baldöken Otoparkı’nda ve Girne Limanı’nda ne mal ne de can güvenliğimizin kalmadığını deneyimledik... Güvenle aracımızı park ettiğimiz otoparkta aracımızı camı taşla kırılmış içerisi yağmalanırken içerinde iki hırsız ile bulduk. Soyguncuları limanın içine doğru kovalayan eşime Chimera Cafe 'nin önünde bıçak çeken hırsızlar, eşime yardım etmek için polisi arayan vatandaşa da bıçak çekip cep telefonunu da gasp etti.
Eşim polis karakoluna gittiği sırada da aynı hırsızlar otoparkta bekleyen ben, kızım ve arkadaşlarımızın yanına gelip bunu yapanların eşkâlini teyit edip edemeyeceğimizi soracak kadar da gözleri kara idi.
Bütün bunlar kötü bir kâbus olmalı, bu kâbusun yaşandığı yer Kıbrıs hele ki güzelim Girne’m olmamalı...
KKTC polis teşkilatı, Girne Belediyesi, KKTC Turizm Bakanlığı ve duyarlı vatandaşlar olarak adamızı nasıl yeniden eski güvenli günlerine döndürebiliriz? Yapılabilecek çok şey alınabilecek çok basit tedbirler mevcut yeter ki niyet olsun, birlik olunsun.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474