banner564

Destek sözü almış

Eide, Kıbrıs’a yardım konusunda Lagarde ila görüştü

Destek sözü almış
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM ) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin IMF Başkanı Christine Lagarde ile kısa süre önce yaptığı görüşmede Kıbrıs sorununa bulunması muhtemel çözümün ekonomik parametreleri konusunda IMF’den yardım sözü aldığı bildirildi.
   Politis “IMF’den Çözüme Teknik Yardım... Ekonominin Başarıyla Birleştirilmesi İçin İnceleme Hazırlanacak” başlığıyla manşete çektiği haberinde IMF’nin yapacağı yardımın şimdilik bir fon oluşturulması değil, ortaya çıkacak ekonomik konulara teknik destek üzerinde yoğunlaştığını yazdı.
Gazete New York’taki kaynaklarına dayanarak Eide’nin Lagarde’dan IMF’nin önümüzdeki aylarda şu üç parametreye dayalı bir inceleme hazırlamasını istediğini belirtti:
  1-Kıbrıs’taki iki ekonominin bir çözüm çerçevesinde birleştirilmesi.
  2- Yabancı yatırımların çekilmesi için teşvik verilmesi.
  3- Federal Kıbrıs’ın ekonomik kalkınma modelinin hazırlanması.
   Lagarde’nin böyle bir ekonomik incelemeyle ilgili prosedürü hazırlama görevini üstlendiği de belirtilen haberde Eide’nin New York’ta yatırım fonları ve yatırımcı gruplarıyla da görüşüp Kıbrıs sorununun çözümü halinde açılacak perspektifleri anlattığı, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Victoria Nuland’la görüşmesinin içeriğinin de aynı çerçevede olduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474