banner564

“Hükümete şans verilmeli”

Tahsin Ertuğruloğlu, koalisyonun işleyişinde şu ana kadar ciddi bir birliktelik ve doğru vizyon ortaklığı olduğunu ifade etti

“Hükümete şans verilmeli”
banner598
Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, koalisyon hükümetinin işleyişinde şu ana kadar ciddi bir birliktelik ve doğru vizyon ortaklığı olduğunu ifade ederek, “Şimdi bu hükümette bir şans var. Eğer yola çıktığımız şekilde devam edebileceksek, ciddi bir şans var” dedi.
UBP kurultayında Genel Başkan dışındakilerin adaylığını ciddi ve inandırıcı görmediğini vurgulayan Ertuğruloğlu, “Bütün bu oynanan senaryolara rağmen partinin mevcut genel başkanı ile kurultaydan sonraki dönemde de yola devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Ertuğruloğlu, bir anlaşma olur veya olamaz, her şeyden önce KKTC’nin kendi evini bir düzene sokması gerektiğini ifade ederek, koalisyon hükümetinde bu düşüncenin hakim olduğunu söyledi.

Kalyoncu’nun dürüstlüğüne inanıyorum
Başbakan Ömer Kalyoncu’nun dürüstlüğüne ve düzgünlüğüne inandığını belirten Ertuğruloğlu, “Gayet başarılı bir başbakanlık götürüyor… Hükümetin işleyişinde de şuana kadar ciddi bir birliktelik, bir doğru vizyon ortaklığı var” dedi.
Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu, bir televizyon programında soruları yanıtlayarak, değerlendirmelerde bulundu.
KKTC’deki siyaset zemininin, devletin ve bürokrasinin çalışma şekli ile kamuoyunun alışkanlıklarının sil baştan masaya yatırılıp, çekidüzen verilmesi gerektiğini belirten Ertuğruloğlu, yaşanılan koşulların gerçeği ile bağdaşan bir şekilde, geçmişteki yanlışlardan dersler çıkararak hareket etmek gerektiğini söyledi.

“Acı reçeteler gündeme gelecek…”
Açılımlara ihtiyaç olduğunu dile getiren Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:
“Acı reçeteler gündeme gelecektir, gelmesi kaçınılmazdır… O haksızca nemalananlar da nemalanmayacaklarını artık görsün, hep beraber bu işi bir düzlüğe çıkaralım. Benim gördüğüm kadarıyla, bu hükümetle, bu anlayışın egemen kılınacağı bir anlayışa gidiş var. ‘Bu hükümet her şeyi düzeltecek, sıkıntı kalmayacaktır’ diye bir iddiam da yok. Beklentim, gündeme gelen bu anlayış, bu gidişat sekteye uğramadan devam edebilsin. Ettiği takdirde umut var. Umut yoksa zaten, bizim veya herhangi birinin siyasette yer almasının da bir anlamı yok.”

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474