banner564

Bu da bir rekor

KKTC Turizm Bakanlığı, son 6 yılda 7’nci bakanını ağırlıyor

Bu da bir rekor
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en önemli gelir kaynağını oluşturan turizm sektörünün yönetiminde bir türlü istikrar sağlanamadı. 
Derviş Eroğlu tarafından 4 Mayıs 2009 yılında kurulan hükümetten bugüne tam 6 yıl geçti. Turizm Bakanlığı 6 yılda tam 6 değişik bakan tarafından yönetilmeye çalışıldı. Şimdi görev yedinci isim olan Dr. Faiz Sucuoğlu’nda…
Eroğlu kabinesinden Hamza Ersan Saner’in üstlendiği Turizm Bakanlığı, İrsen Küçük kabinesinde Kemal Dürüst ve Ünal Üstel’e devredildi… Sibel Siber’in geçiş hükümetinde görev Mehmet Harmancı’nın oldu. CTP-DP koalisyonunda bu kez koltuk Serdar Denktaş’a kaldı.  Denktaş’ın istifasıyla bu kez göreve Menteş Gündüz getirildi… Gündüz’ün 52 günlük bakanlık döneminin ardından 6 yılda 7’inci bakan olarak göreve atanan Faiz Sucuoğlu şimdi Turizm Bakanlığı koltuğunda oturuyor.

Aktığ: Turizm Örgütü şart
Turizmde örgütlü sivil toplum örgütleri yaşanan istikrarsızlığa tepki gösteriyor…
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Hüseyin Aktığ, turizm politikalarının ideal yönetim şeklinin turizm örgütü olduğunu kaydetti. Örgütün her ülkenin şartlarına göre oluşturulduğunu anlatan Aktığ, kendilerinin talep ettiği yöntemin, siyasetten arındırılmış, şeffaf, hesap verilebilir, paydaşların sektördeki ağırlıkları kadar örgütte temsil edildiği ve karar mekanizmasında etkili olduğu” bir modelin önemine işaret etti. 

“Her bakanla sil baştan…”
Başkan Aktığ, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Turizm 40 yıldır ülkemizde amatörce el yordamıyla yönetildi. Bugüne kadar hep koalisyon hükümetlerinin küçük ortağının tuttuğu bir bakanlık veya birkaç bakanlığın bir araya gelmesiyle iş ola yapılmış bir yönetim şekliyle yönetildi. Her değişen bakanla sil baştan politikalar geldi. Turizm konusunda tecrübeli bir bakan veya tecrübeli bir ekip olmadığı zaman 2 yıllık periyot heba edildi. Bunları hep yaşadık. Son 6 yılda 7’nci bakan ile çalışıyoruz ama en azından müsteşarımız Şahap Aşıkoğlu’nun değişmemiş olması bizler için bir supap oluşturdu. Gerçi her yeni gelen bakan kendi politikalarını düşüncelerini empoze etmeye çalışıyor bu siyasetin doğasında var. O nedenle en azından müsteşarın Turizm Örgütü kurulana kadar değişmemesi gerekiyor.” 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474