banner564

Devamı gelecek

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromu, Anastasiadis ile Çavuşoğlu arasındaki görüşmelerin süreceğini iddia etti:

Devamı gelecek
banner598

    Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Türkiye’nin Rum kesimiyle doğrudan görüşmeye girmesinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in başarısı olduğunu söyledi.

   Fileleftheros gazetesine verdiği demeçte; Anastasiadis’in düşüncesinin, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan bazı şeyleri duyduğu zaman daha da güçlendiği iddiasında bulunan Prodromu, ancak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ortaya koyduğu bu düşünme yöneliminin, yalnızca bu görüşmeyle bağlantılı olduğunu söylemenin doğru olmayacağına işaret etti.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu arasında nelerin görüşüldüğüne dair bir soruya karşılık ise Prodromu, görüşmenin içeriğiyle ilgili ayrıntılara değinilmeyeceğini söyledi.
   Anastasiadis’in Rum siyasi parti başkanlarını konuyla ilgili olarak Ulusal Konsey’de bilgilendirdiğini ve konuyu uzatmanın gerekmediğini ifade eden Rum sözcü, bu görüşmenin devamı olup olmayacağı sorusuna ise “Tabi ki süreklilik olmalı, diyalog gerekli” yanıtını verdi.
   “Türkiye’yle bu çeşit doğrudan bir diyalog her zaman istediğimiz şey değil miydi?” sorusunu soran Prodromu, şöyle dedi:
    “işgal gücü olan ve işgalin sonlanmasına dair kararların kendisine bağlı olduğu Türkiye, diyalog masasında ve sorumluluklarının karşısında olsun. Türkiye’nin doğrudan tartışmaya gelmesi, sanıyorum Başkan Anastasiadis’in bir başarısıdır. Bu kendi içerisinde bir son teşkil etmiyor, fakat onurlu bir uzlaşı anlaşması ve kalıcı bir çözüm talep etmek, aynı zamanda gerçekten bağımsız bir Kıbrıs devletine sahip olmak için bir yol açıyor.” 
   Gazetecinin “Birçok kişi başkanın önerisinin taksimden önce bir basamak olduğunu düşünüyor. Kısacası iki devlet çözümüne mi doğru gidiyoruz?” sorusuna ise Prodromu, “Hayır, biz iki devlet çözümüne doğru gitmiyoruz. Bunu Türkiye gizlemeden halihazırda istedi. Biz bir ülke olan Kıbrıs için bir çözüm istiyoruz ve bundan dolayı (bu devlet federasyon olacak olsa da) bir devlete sahip olacak” yanıtını verdi.
    “Kıbrıslı Türklerle iş birliği yapabileceklerine inandığını” da ifade eden Prodromu, “Kıbrıs halkının birleşik bir devlet içerisinde yaşayabileceğine” işaret etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474