banner564

Dosyayı açıyor

Rum lideri Anastasiadis müzakerelerle ilgili tüm detayları parti başkanlarına bırakıp New York’a hareket edeceğini açıkladı

Dosyayı açıyor
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştirdiği dünkü görüşme sonrasında Rum basınına önemli açıklamalarda bulundu. Anastasiadis, 14 Eylül’de Akıncı ile ortak bildiri yayınlamayacaklarını, sadece ortak açıklama yapılacağını belirtirken, müzakerelerle ilgili kapsamlı dosyayı Rum parti liderlerine bırakıp, New York’a gideceğini söyledi.
   Siyasi gözlemciler, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın nasıl bir yöntem izleyeceğini merak ediyor.
   Anastasiadis, 14 Eylülde yapılacak açıklamanın gözlenen ilerleme ve umutlara yer vereceğini söyledi.
    Bir partinin kendisinden ortak bildiri imzalamamasını istediği konusuna da değinen Anastasiadis, bunun ortak bir bildiri değil, sadece yoğun müzakereler sonrası ilerleme kaydedilip kaydedilmediğinin belirtileceği bir basın açıklaması olacağını ifade etti.
    Partilerin tepkilerine de değinen Anastasiades, onların, tutanaklardan bilgilendirildiklerini ve 14 Eylül tarihinde şahsen kendisinin tüm partilere detaylı bilgi verme fırsatına sahip olacağını açıkladı.

Verimli bir çalışma

   Akıncı ile dün yaptığı görüşmede, çözümün uygulanması konusunun ele alındığını ve her iki tarafın masaya yatırdığı konularda verimli bir tartışma gerçekleştirdiklerini belirten Anastasiadis "Tartışılan konular nelerdi?" sorusuna  “14 Eylüldeki basın açıklamasını bekleyin” yanıtını verdi.
   Dünkü görüşmede görüş birliğine varılıp varılmadığı sorusuna Anastasiades “buna rağmen bazı görüş ayrılıkları var ve bunların netlik kazanması gerekir” sözleriyle cevap verdi.
    Anastasiadis, Kıbrıslı Türk Lider Akıncı ile aynı yönde düşünüp düşünmedikleri sorusuna şu yanıtı verdi:
   “Sanırım ortak bir noktaya varabilmek için, bazı konuların daha fazla tartışılması ve netlik kazanması gerekmektedir. Bunlar bir bakıma toprak ve garantiler konularıyla ilgilidir.”

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473