banner564

Ekonomi zirvesi

Davos’taki toplantılarda 40'tan fazla ülkenin liderleri ve 2 bin 500'den fazla katılımcı dünyadaki pek çok sorunu ele alacak

Ekonomi zirvesi
banner598

Dünyadaki pek çok sorunun ele alınacağı Dünya Ekonomi Forumu'nun (WEF) 44. Davos Yıllık Toplantıları başladı.

Bu yılki toplantılar "Dünyayı Yeniden Şekillendirmek: Toplum, Siyaset ve İş Dünyası Açısından Sonuçları" ana başlığını taşıyor.

Toplantılarda 40'tan fazla ülkenin liderleri çeşitli konulardaki görüşlerini katılımcılarla paylaşacak ve soruları yanıtlayacak. 

Türkiye adına ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş çeşitli oturumlarda konuşma yapacaklar.

Davos toplantıları, siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra akademisyenler, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini de ağırlıyor. Toplam 100 ülkeden 2 bin 500'den fazla katılımcının iştirak edeceği oturumlar 25 Ocak Cumartesi gününe kadar sürecek.

"Yıkıcı Buluşlar", "Kapsayıcı Büyüme", "Toplumun Yeni Beklentileri" ve "9 Milyonluk Dünya" toplantıların ana tartışma konularını oluşturacak. Avrupa merkezli finansal kriz, iklim değişikliği ve çevresel sorunlar ile Suriye'deki insani durum gibi konular ise toplantıların ana eksenini oluşturacak.  

 

Yoğun güvenlik önlemleri

Öte yandan, Davos'taki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. Gün boyu polis helikopterleri Davos üzerinde uçarken, emniyet güçleri arama noktalarında sıkı kontroller yapıyor.

Bununla birlikte, Davos toplantılarına yoğun ilgi dolayısıyla Davos'taki ve yakın şehirlerdeki bütün otellerin dolu olduğu belirtiliyor.

Bazı liderlerin helikopterlerle ulaştırıldığı Davos'ta kar yağışı olmaması karayoluyla ulaşımı kolaylaştırıyor.

Yoğun bir programın yürütülmeye başlandığı kampüs içindeki ulaşım ise elektrikli araçlarla sağlanıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 03:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473