banner564

Endişe duyuyor

Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden İrlanda Cumhurbaşkanı hem ‘Barış Pınarı’ hareketini hem de Türkiye’nin 7’nci parseldeki sondajlarını eleştirdi

Endişe duyuyor
banner598

  Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmekte olan İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins,  Kuzey Suriye’ye yönelik tek yanlı Türk askeri müdahalesinden ve Türkiye’nin 7’nci parseldeki sondaj çalışmalarından derin endişe duyduğunu söyledi. 

   Higgins dün Başkanlık Sarayı’nda Rum lideri Nikos Anastasiades’le düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye’ye, askeri müdahaleye ve ‘yarattığı insani felakete’ son verecek, müzakereler temelinde alternatif bir yaklaşım izlenmesi çağrısında bulundu.
    Konuk Cumhurbaşkanı, Kıbrıs’ın kendi Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki sondaj çalışmaları ile ilgili Kıbrıs Cumhuriyeti’nin endişelerini paylaştığını ve her hangi bir faaliyetin uluslararası hukukun temelinde yapılmasının önemine işaret etti.  
    Nikos Anastasiades de basın toplantısı sırasında Türkiye’nin Kıbrıs’ın MEB’indeki yasa dışı sondaj faaliyetleri hakkında bu hafta yapılacak Avrupa Zirvesi sırasında Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye güçlü bir mesaj vereceği umudunu dile getirdi.
    Anastasiades, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye’nin yasa dışı eylemlerine son vermesi amacıyla elinde olan tüm diplomatik araçları kullanacağı konusundaki kararlığını yineledi.
    Anastasiades ve Higgins, Kıbrıs ve İrlanda arasındaki ilişkilerin yakın olduğunu ifade ederek görüşme sırasında söz konusu ilişkilerin daha da geliştirilmesinin önemine işaret etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473