banner564

Endişeler giderildi

Meclis Başkanı Omiru, Atina’dan mutlu döndü

Endişeler giderildi
banner598

   Rum Meclis Başkanı ve sözde  sosyalist EDEK Başkanı Yannakis Omiru, Atina temasları çerçevesinde, Yunan siyasi dünyasına, müzakere süreci hakkındaki endişelerini aktardı.

   Simerini ve diğer gazeteler, Omiru başkanlığındaki EDEK heyetinin, Atina temasları çerçevesinde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile bir araya geldiğini belirtti.

   Omiru, görüşmede, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin müzakere süreci ile Kıbrıs Türk tarafına ilişkin endişelerini ve düşüncelerini Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’a aktardı.

    Omiru’ya Atina ziyaretinde eşlik eden KS EDEK Başkan Vekili Marinos Sizopulos, yaptığı açıklamada, Omiru’nun muhataplarına, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin “Kıbrıslı Rumları, Annan Planı’nda öngörülen toprakların iadesini beklememesi gerektiği zira bir çok yatırımın yapıldığı” şeklindeki açıklamasını ilettiğini söyledi.
   Sizopulos, Omiru’nun, bunun, diğer tarafta var olan niyetler konusunda belirleyici olduğuna da dikkat çektiğini belirtti.
   Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ise Omiru’nun ilettiklerinden farklı bir şeyin bulunmadığı ve Kıbrıs Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın Yunanistan Dışişleri Bakanlığı temaslarında da bir şey çıkmadığı konusunda Omiru’ya bilgi verdi.
   Omiru, Güney Kıbrıs’a dönüşünde Larnaka Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, temaslarının, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüş birlikleri ve Türkiye’nin, KKTC’nin yükseltilmesi çabalarının önlenmesi ile sonuçlandığını savundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 02:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473