banner564

Etkin denetim

Troyka, güneydeki bankacılık sistemini inceliyor

Etkin denetim
banner598

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu yetkililerinden oluşan Troyka, Güney Kıbrıs ekonomisinin kurtarılmasına yönelik olarak hazırlanan ve uygulamada olan memoranduma uyulup uyulmadığını üçüncü kez denetlemek ve değerlendirmek üzere Güney Kıbrıs’a gitti.

   Troyka’nın üçüncü ve “en zor kısmı” olarak nitelenen bankacılık konularında denetlemelere başladığı, Rumların ise Troyka’ya karşı eylemler yapacağı aktarıldı.

   Troyka heyetinin, Rum Merkez Bankası teknotratlarıyla dün yaptığı temaslarda gündemde, “Kıbrıs Bankası” ve batık krediler ele alındı.

   Troyka ile Rum Merkez Bankası arasında, likidite, faiz oranları, borçlanmanın gelişimi, batık krediler ve 8 Ağustos 2013 tarihinde ilan edilen kısıtlayıcı önlemlerin hafifletilmesiyle ilgili yol haritasının uygulanma sürecine ilişkin olarak, finans sektöründeki konular incelendi.

   Ele alınan konular arasında, denetim, denetleme kontrolü ve kurumsal yönetimler de var.

Bugün ise gündemde, likidite, batık krediler ve yeniden yapılandırma planı gibi kooperatif bankacılığı konuları gündeme gelecek, yarın da yeniden “Kıbrıs Bankası”yla ilgili konular ve kredilerin yeniden yapılandırılması ele alınacak.

 

Tahvil sahipleri bankaya saldırdı

   Bu arada Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik krizin ardından, bankalar tarafından aldatıldıklarını savunan Rum kesimindeki bir grup tahvil sahibi,önceki gün “Kıbrıs Bankası” önünde protesto etkinliği yaptı ve etkinlik sırasında olaylar çıktı.

   Banka yetkililerinin, banka müdürlüğünden temsilcilerin tahvil sahipleriyle görüşme yapmak için bina dışına çıkmalarına izin vermemesi üzerine, gerilimin arttığını yazan Fileleftheros, bunun ardından tahvil sahiplerinin zorla banka binasına girmeye çalıştıklarını belirtti.

 

Mandalina attılar

 

   Protestocuların ellerindeki mandalinaları fırlattıklarını, binanın cam levhalarına pankartlarla vurduklarını, bazılarının ise bina dışında duran küllüklerle camları kırmaya çabaladıklarını aktaran gazete, bazı kişilerin de bina dışında duran saksıları kırdığını yazdı.

   Yaşanan gerilim, tahvil sahiplerinin temsilcilerinin, banka yetkilileriyle görüşmek için bina içerisine girmesinin ardından yatıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 03:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474