banner564

‘Evet mi, hayır mı?’

Erdoğan ile Çipras’ın bugün yeni bir telefon görüşmesi yapacağı bildirildi

‘Evet mi, hayır mı?’
banner598
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın önceki gün gerçekleşen telefon görüşmesinde Kıbrıs için iyi dileklerde bulundukları, ancak Cenevre’de biraraya gelme konusunun netleşmediği bildirildi.
   Alithia gazetesi Erdoğan ile Çipras’ın, bir saatten fazla süren uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Cenevre’deki Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşmeler ve yarınki konferansla ilgili konuları ele alıklarını yazdı. 
   Bu görüşmenin ardından Erdoğan ile Çipras’ın, konferansa katılıp katılmayacaklarının belli olmadığını kaydeden gazete, garantör güçlerin konferansta temsiliyet düzeyiyle ilgili “diplomatik gerilimin” son ana kadar süreceğinin görüldüğü değerlendirmesinde bulundu.
   Çipras ile Erdoğan’ın bugün yeni bir telefon görüşmesi yapma konusunda anlaştıklarını ileri süren gazete, bunun, Cenevre’ye katılımları konusunu, son ana kadar açık bıraktıkları anlamına geldiğini savundu.
   Gazeteye göre Çipras, görüşmede Erdoğan’a güvenlik ve garantiler konusundaki tezlerini aktarırken, Kıbrıs sorununun olası çözümünün Kıbrıs halkı, Yunan-Türk ilişkileri ve Avrupa-Türkiye ilişkilerine olumlu etkisinin olacağına vurgu yaptı. 
    Şimdiye kadarki verilere göre Yunanistan, Türkiye ve İngiltere’nin Dışişleri Bakanlarıyla temsil edileceğini savunan gazete, ancak bugünkü görüşmelerde özlü bir ilerleme olması halinde koşulların değişmesiyle temsiliyet seviyesinin yükselebileceğini öne sürdü. 
   Çipras’ın Cenevre’ye gidip gitmeyeceği konusunun ise Erdoğan’ın ne yapacağına bağlı olduğunu ileri süren gazete, Yunan Başbakan’ın çalışma arkadaşlarının, Çipras’ın hazır olduğu ve gerekli görülmesi durumunda her an Cenevre’de olabileceğinden söz ettiklerini aktardı. 
   Öte yandan Politis gazetesi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e eşlik etmek üzere siyasi parti liderleriyle Cenevre’de bulunan DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un Çipras ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473