banner564

‘Evimize dönmek için’

Rumların hemen hepsi “neden çözüm istiyorsunuz?” sorusuna aynı yanıtı verdi

‘Evimize dönmek için’
banner598
   Güney Kıbrıs’ta yayımlanan ve Rum lideri Nikos Anastasiadis’in onursal başkanı olduğu DİSİ partisini destekleyen Alithia gazetesi “Neden Çözüm İstiyorum” başlıklı haberinde, Rum halkının gerçek düşüncelerini ortaya koydu.
   Gazete,  Güney Kıbrıs’ta kendi meslek dallarının ileri gelenlerine “neden çözüm istiyorsunuz” sorusunu yönelttiğini belirterek, bu çerçevede verilen yanıtları aktardı. 
   Habere göre görüşüne başvurulan Kıbrıslı Rumlar, “vatanlarına geri dönmek, Kıbrıs’ı baştan kurmak, evlerimize geri gitmek, devletin çağdaşlaştırılması, çocuklarının güvenliği için çözüm istediklerini” belirttiler. 

Maraş’la ilgili iddia

   Bu arada Simerini gazetesi, kapalı Maraş bölgesinin yeniden yapılandırılması için 5 milyar Euro’ya gereksinim olduğunu belirterek, Maraş’ın yasal sahiplerine iade edilmesinin ekonomik katkısının, gerek şehir, gerekse “Mağusa bölgesi” için çok büyük olacağını yazdı. 
   Maraş bölgesinin, değerinin parayla ölçülemediği yorumunda bulunan gazete, Maraş’ın olası iadesiyle birlikte, bölgenin, özel ve kamu sektörünün katılımıyla büyük bir şantiye alanına dönüşeceğini, işçi gücünün istihdam edileceğini, yabancı yatırımcılar ve şirketler için cazip hale geleceğini belirtti. 
   Gazete Maraş’ın yeniden inşa edilmesi için gerekli olan unsurlara da değinerek, bunlar arasında özel ve kamu sektörü çalışmalarının finanse edilmesi yöntemleri, elektrik, su ve kanalizasyon alt yapılarının kurulması, İrlanda modeli finansmanın bulunmasının da yer aldığını yazdı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474