banner564

Fotiu Maraş’ı istedi

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, “Türkiye’nin kapalı bölge Maraş’ı iade etmekle, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik iyi niyetini gösterebileceğini” iddia etti.

Fotiu Maraş’ı istedi
banner598

 Fotiu, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs Rum tarafının, kapalı bölge Maraş’ın “yasal sahiplerine” iadesinin, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için gerçekten iyi niyeti olduğunu göstermesi açısından Türkiye için bir fırsat olduğunu savundu.

Konuşmasında ekonomik krize de değinen Fotiu,  birlik çağrısı yaptı.

“Türkiye’nin AB süreci çıkarımıza”

   Rum Başkanlık Sarayı Diplomatik Büro Şefi Nikos Hristodulidis, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin Güney Kıbrıs’ın çıkarına olduğunu” açıkladı.
Simerini ve diğer gazetelere göre, Hristodulidis, önceki gün Güney Bahis Siteleri Lefkoşa’daki Avrupa Birliği Evi’nde Türkiye’nin AB süreci konusunda gerçekleştirilen bir sempozyumda konuştu.
a katıldığını yazdılar.
   Hristodulidis, “Türkiye’nin AB sürecinin devamının ve AB’ye üyeliğinin Güney Kıbrıs’ın çıkarına olduğunu, kendilerinin de bu sürece katkı koymaya hazır olduklarını”  belirtti.
Hristodulidis,  “Kıbrıs Rum tarafının, kapalı bölge Maraş’ın iadesiyle Türkiye’nin 23 ve 24 numaralı müzakere başlıklarının açılması önerisinde bir oyun olmadığını, bunun hem Türkiye’nin AB sürecine hem de Kıbrıs sorununun çözümüne ivme kazandıracağını”  iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473