banner564

Gözler BM’de

‘Omorfo’ Belediye Başkanı Pittas, Ay. Mamas Kilisesi’nin bakım ve onarımı için çağrıda bulundu

Gözler BM’de
banner598
   Sözde ‘Omorfo’ Belediye Başkanı Haralambos Pittas, Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Ay. Mamas Kilisesi için uluslararası kuruluşlardan yardım talebinde bulunduklarını söyledi.
    Aradan geçen 40 yılın çok uzun bir süre olduğunu ve kilisenin uzmanlar tarafından ciddi bir onarım ve bakımdan geçirilmesi gerektiğini dile getiren Pittas, başlatılan girişimlerin henüz karşılık görmediğini itiraf etti. 
   2004’ten sonra kilisedeki bazı ikonlara da bakım yapıldığını ifade eden Pittas, genel bakım ve onarılm maksatları için gerek kendilerinin, gerekse ‘Omorfo Metropoliti’ Neofitos tarafından birçok girişimde bulunulduğunu ancak “bunun her zaman olumsuz olan diğer tarafın hükmünde ve onayında olduğunu” öne sürdü.   
   Birleşmiş Milletler’e (BM) konuya ilişkin mektuplar gönderdiğini altaran gazete, 
 Kıbrıslı Rumların her yıl 1- 2 Eylül tarihlerinde Güzelyurt’taki Ay. Mamas Kilisesi’nde yapılan ayinlere katılması ve bunları izleyebilmesiyle ilgili prosedürlerin yerine getirilmesi için hükümeti de bilgilendirdiğini ekledi. 
   Öte yandan, konu hakkında Rum basınında yer alan diğer haberlerde ise, Türk tarafının kiliseden Bizans İkon Müzesi, yanındaki binadan da içi doldurulmuş hayvan ve kuş müzesi olarak faydalandığı iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473