banner564

Gözler NATO toplantısında

Rumlara göre Erdoğan ile Çipras arasında yapılacak görüşme, Kıbrıs açısından anahtar role sahip

Gözler NATO toplantısında
banner598

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile NATO toplantıları çerçevesinde Brüksel’de görüşecekleri ve bunun Kıbrıs açısından anahtar role sahip olduğu bildirildi. 

   Politis gazetesi “Çipras-Erdoğan Görüşmesi Anahtar- Rum Kesimi Türkiye’den Ön İşaret Bekliyor” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanlığı’nın Brüksel’de gerçekleştirilecek olan NATO toplantısını Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak anahtar öneme sahip olarak addettiğini, çünkü Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, Türkiye’deki seçimlerden sonra ilk kez bu çerçevede görüşeceklerini yazdı.
   Rum Hükümeti’nin, Çipras ile Erdoğan’ın toplantı çerçevesinde Kıbrıs sorununu da ele alma fırsatına sahip olacağını belirttiğini ileten gazete, Hükümetin, buna paralel olarak, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Spehar’dan, Türkiye’nin Lute’un görevlendirmesini kabul ettiğini bildirdiğinde; Türk tarafı ile BM Genel Sekreterliği arasında gerçekleşen iletişim konusunda alacağı bilgilendirmeyi de ilgiyle beklediğini belirtti.
   Gazete “Spehar Önce Liderlerle Sonra New York” ara başlıklı haberinde ise, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın, UNFICYP’in görev süresinin uzatılması ışığında BM Güvenlik Konseyini bilgilendireceği New York’a hareketi öncesinde, yarın liderlerle ayrı ayrı bir araya geleceğini yazdı.
   Gazete Spehar’ın New York’ta, gerçekleştireceği temasların planlanması amacıyla, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in gazetenin ifadesiyle “geçici temsilcisi” Jane Holl Lute’yle görüşeceğini de ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473