banner564

‘Hedef Girne’

Rum Albay Hristos, sadece savunma değil, saldırı harekatından söz ederek, Kıbrıslı Türkleri Türklerden ayırma veya vatandaş olarak kabul etme olanağının bulunmadığını söyledi

‘Hedef Girne’
banner598

   Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Subaylar Derneği Başkanı Albay Hristos Psaras’ın, Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in de katıldığı bir toplantıda toplantıda, ordunun sadece savunma amaçlı değil saldırı harekatına göre hazırlanması gerektiğini belirterek “Hedefimiz Girne’dir” dedi.

   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; askerî kararların dernekten habersiz alındığına, Kıbrıs müzakerelerinde bir subay bulunmuyor olmasına dikkat çeken Psaras, Rum-Yunan ortak savunma doktrininin uygulanmasına dair ortak tatbikatların feshinin ciddi dezavantajlar getirdiğini vurguladı. 
   Psaras “caydırıcı güç” teriminin askeri literatüre uygun olmadığını da belirterek “dost veya düşman kuvvetler var, objektif hedef var. (Hedef) bizim için Girne’dir ve mülk takasından değil işgal altındaki toprakların kurtarılmasından söz ediyoruz. ‘Unutmuyorum’u unutmama sebebimiz budur. Savunma ve saldırı harekatları var, birazcık savunma yoktur” dedi, şu ifadeleri de kullandı: 
   “Bizim ne Kıbrıslı Türkleri Türklerden ayırma, ne de onlara vatandaşlarımız deme seçeneğimiz veya olanağımız var. Üniformaları, eğitimleri ve görevleri tamamen budur. Silah sistemleri bizim tarafa, meskûn bölgelerimize ve askerlerimize çevrilmiştir.”
  
Tatbikat başladı

   Bu arada “Argonot 2018” kod isimli uluslararası tatbikatın dün 40’ın üzerinde ülkenin aktif veya gözlemci olarak katılmasıyla başladığı bildirildi.
   İngiltere Yüksek Komiser Yardımcısı Ian Wing imzasını taşıyan açıklamada, İngiliz katılımcılar arasında, İngiltere Sınır Muhafaza biriminden 3 yetkili, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir grup, çevik kuvvet biriminden 4 yetkili ile Kriz Yönetimi Birimi’nin Kıdemli Planlama uzmanı bulunuyor.
İngiliz Yüksek Komiserliği’nden iki konsolosluk yetkilisi ve Uluslararası Kalkınma Bakanlığı’ndan yetkililerin yanı sıra tatbikatın olabildiğince gerçekçi icra edilebilmesi maksadıyla Ada’da yaşayan İngilizlerden 20 de gönüllünün yer aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
“Bu yıl ilk kez İngiliz Donanması ‘HMS Echo’ katılım gösterecek, üslerdeki silahlı kuvvet mensupları da tatbikata katkı koyacak. Kıbrıs ile kriz yönetimindeki işbirliğimizin güçlendirilmesine devam edilecek.” 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473