banner564

Hedefleri Akıncı

Birleşmiş Milletler’in müzakereler konusunda yeniden girişim yapacağı, ancak ‘zorlukların farkında olduğu’ bildirildi

Hedefleri Akıncı
banner598
 Rum Meclisi’nin Enosis Plebisiti’nin okullarda kutlanması kararının ardından durma noktasına gelen Kıbrıs sorununa çözüm bulma müzakerelerini yeniden başlatmak amacıyla BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin temaslar yapacağı bildirildi.
   Eide’nin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum tarafının hatasını düzeltmesini istemesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ise bunu yapmak niyetinde görünmemesi nedeniyle çıkmaza giren sürece “ “can simidi” arayacağı iddia edildi.
   Fileleftheros “Akıncı İpi Gererken, Eide Can Simidi Arıyor… Kötüleme Kampanyası… Akıncı Yeniden Kışkırtıyor, Anastasiadis de Tarihi Mi Düzelteyim Diye Soruyor” başlık ve spotlarıyla aktardığı haberinde, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın uluslararası alanda Rum Yönetimi’ni “kötüleme kampanyası” yürüttüğünü öne sürdü.
   Gazete, Akıncı’nın İslamabat’ta düzenlenen 13’üncü Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin “kendisine sunduğu kürsüyü Rumlara saldırmak için kullandığını” iddia etti.
    Haberde, Anastasiadis’in de, Rum tarafında dün düzenlenen 8’inci Akdeniz Petrol ve Doğal Gaz Forumu”nda yaptığı konuşmada Akıncı’ya “Kıbrıslı Türk liderin güya düzeltmemiz gerektiğine dair talepleri haksızdır.. Neyi düzeltelim? Tarihi mi?” yanıtını verdiği yazıldı.

Anastasiadis ile görüşecek

  Espen Barth Eide’nin, prosedüre can simidi aramak üzere Ada’ya döndüğünü yazan gazete, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis ile bugün görüşecek olan Eide’nin Cumhurbaşkanı Akıncı ile de İslamabad dönüşünde görüşmesinin beklendiğini bildirdi.
    Haberde, “Eide, iki lideri, belki bir akşam yemeği çerçevesinde, gayrı resmi bir görüşme yapmaya ikna etmeye çalışacak. Bu şekilde zorlukların aşılabileceğini ve liderlerin müzakere masasına dönebileceğini umuyor” denildi.
    Politis, Eide’nin Ada’ya dün akşamüzeri geldiğine dikkat çektiği haberini “Eide Lefkoşa’da. Yarın Başkan’ı, Cuma Da Akıncı’yı Görüyor… Bir Fırsat Daha” başlığıyla aktardı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473