banner564

Fiziki plan yürürlüğe konmalı

Ercan Hoşkara, ülkenin sürdürülebilir kalkınması için planlı gelişmenin şart olduğunu belirtti

Fiziki plan yürürlüğe konmalı
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), ülkenin sürdürülebilir kalkınması için planlı gelişmenin şart olduğunu belirterek, Ülkesel Fiziki Plan’ın biran önce yürürlüğe konulmasını istedi.
TDP, Girne’de İmar Planı yapılmadan emirname değişikliği ile gündeme gelen ve binalarda 10 kat uygulamasına olanak veren düzenlemenin de bu şekliyle yanlış olduğunu belirterek, Girne İmar Planı beklenmeden en kısa sürede bu yanlıştan geri dönülmesi çağrısında bulundu. 
TDP Çevre, Şehircilik ve Ulaştırma Komitesi Başkanı Ercan Hoşkara yazılı açıklamasında, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ın, Bakanlar Kurulu gündemine getirildiğini duyurduğu Ülkesel Fizik Plan’ın biran önce yürürlüğe konulması, hemen ardından da sadece Girne için değil, tüm yerleşim yerleri için İmar Planları’nın hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Hoşkara, bunların yapılmaması halinde dönemsel kararlarla günün kurtarılmaya çalışılacağını ancak uzun vadede bundan tüm ülkenin zarar göreceği uyarısında bulundu.
Girne’de son yaşananların bunun en somut örneklerinden biri olduğunu savunan Hoşkara, “Girne’de İmar Planı yapmadan emirname değişikliği ile gündeme gelen ve binalarda 10 kat uygulamasına olanak veren düzenleme bu şekliyle yanlış olmuştur. Girne İmar Planı’nı beklemeden en kısa sürede bu yanlıştan geri dönülmelidir” görüşünü dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473