banner564

Henüz uzlaşı yok

DİSİ lideri Neofitu “mülkiyette il söz hakkının mal sahibinde olmasını istiyoruz ama Türk tezleri sorun yaratıyor”dedi

Henüz uzlaşı yok
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in, Rum siyasi parti başkan ve temsilcileriyle müzakerelere ilişkin gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısı sonrasında farklı tepkiler gündeme geldi.
   DİSİ Başkanı Averof Neofitu, “Kıbrıs Türk tarafının tezleri baz alınarak eleştirilerde bulunulmaması” çağrısı yaptı.Neofitu, önceki günkü toplantıda yapılan bilgilendirmenin, bugün kadar kendisinin katıldığı en ayrıntılısı olduğunu belirterek, müzakerelerde her iki tarafça sunulan belgelerin tüm siyasi partilerin erişimine açık olduğunu söyledi.
   Neofitu, Kıbrıs Rum tarafının mülkiyet konusundaki tezinin, ilk söz hakkının mal sahibinde olması gerektiği şeklinde olduğunu yineleyerek “sorun yaratan Kıbrıs Türk tezleri bulunduğunu ancak henüz hiçbir şeye karar verilmediğini” sözlerine ekledi.
   Vatandaşlar İttifakı ise, Neofitu’ya eleştirdi ve parti tarafından Kıbrıs sorununa ilişkin hazırlanan bir “strateji önerisini” Neofitu’ya gönderdi.
   İttifaktan yapılan açıklamada, Neofitu’nun son 40 yıldır sürdürdüğü stratejinin bölünmüşlüğü güçlendirmekten başka bir şey yapmadığı belirtilerek, şu anki mevcut stratejinin ise gelecekte ne gibi bir fark yaratabileceği sorusu gündeme getirildi.

Vakıf’tan açıklama

   Öte yandan, “Tasos Papadopulos Araştırma Vakfı’ndan” yapılan açıklamada, başkanlar konseyi toplantısında eksi Rum Yönetim Başkanı Tasos Papadopulos’a yönelik eleştirilere yanıt verildi.
   Vakıf, Tasos Papadopulos’a Annan Planı döneminde müzakere ettikleri ve yaptıklarına ilişkin eleştiri yönelten Rum hükümeti, DİSİ ve AKEL’in kendi taviz ve eylemlerini haklı gösterme çabası içerisinde olduklarını iddia etti.
   Haravgi gazetesi ise, AKEL Merkez Komitesi Kıbrıs Sorunu Bürosu Başkanı Tomazos Çelebis’in dün yaptığı açıklamalara yer verdi.
Habere göre, Çelebis, “mülkiyette ilk söz hakkının mal sahibinde olması ve hangi çözüm şeklini isteyeceğine mal sahibinin karar vermesi gerektiği” şeklindeki görüşünü yineledi.
   Çelebis, “mal sahibine takas ya da tazminat çözümlerine karar verme hakkının tanınması gerektiğini” savundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473