banner564

İçeriğini gizledi

‘Temel şartların’ ortaya konduğunu belirten Anastasiadis, 25 Kasım zirvesi için ‘Umut doluyum” dedi

İçeriğini gizledi
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “referans şartlarını teşkil edebilecek temel şartların ortaya konduğunu” belirterek Kasım ayında gerçekleştirilecek üçlü zirve konusunda  ‘Umut doluyum. Ama temkinli iyimserlik içinde olduğumu söyleyeyim” dedi.

    Fileleftheros gazetesinin haberine göre Anastasiadis; müzakere masasında görüşülmesi gereken herhangi bir şey hakkında önceden görüş belirtilmesinin anlamsız olacağını vurguladı. 
Anastasiadis, BM Genel Sekreterinin Geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un 25 Kasım’da Berlin’de gerçekleştirilecek üçlü görüşme öncesinde adaya gelme ihtimali bulunduğunu da ifade etti.
  Öte yandan, Atina Haber Ajansına yaptığı açıklamada ise Anastasiadis, üçlü görüşme konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine, “beklentilerin umut dolu olduğunu ancak temkinli de olduklarını” belirtti.
   Anastasiadis, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki tutumu konusunda Kıbrıs Rum tarafı olarak, “anlaşmazlığın militarize edilmesinden yana olmadıklarını, sorunun büyük olmasına karşın uluslararası hukuk temelindeki doğru uygulamalar ve ölçülü davranış göstermekten yana olduklarını” ifade etti.
   “Kendilerini MEB’lerin belirlenmesine ilişkin Mısır, İsrail, Lübnan’la, uluslararası hukuka uygun şekilde imzaladıkları anlaşmalarla koruma altına aldıklarını” savunan Anastasiadis, Rusya ve ABD’nin Güney Kıbrıs’ın “MEB’indeki egemenlik haklarını desteklediklerini açıklamış olmalarından duyduğu memnuniyeti” de dile getirdi.
   Anastasiadis, Yunanistan’la ilişkilerine de değindi ve ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğu vurgusunu yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2019, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474