banner564

İlk 14’te

‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ pasaportu dünyanın 173 ülkesinde vizesiz kabul görüyor

İlk 14’te
banner598

   Rum basınında dün yer alan bir haberde, ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ pasaportunun dünyanın en güçlü pasaportları arasında bulunduğu, çünkü yapılan ölçümlere göre, vize alınması gerekliliği olmadan diğer ülkeler tarafından kabul edilebilirlik konusunda, Kıbrıs pasaportunun 14’üncü sırada olduğu belirtildi.

   Alithia gazetesi konuyla ilgili haberinde “Kıbrıs pasaportunun, eldeki verilere göre, 173 ülke tarafından vize olmadan kabul edildiğini” kaydetti ve  “Henley Passport Index” tarafından yapılan ölçümlere göre, 2019 yılıyla ilgili olarak dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip olan ülkelerin ise Japonya ve Singapur olduğunu ekledi.
   Öte yandan Politis gazetesi ise haberinde, Güney Kıbrıs’a yatırım yapmaları karşılığında üçüncü ülkelerden şahıslara verilen pasaportlarla ilgili olarak başlayan tartışmaların sürdüğünü yazdı.
Gazetenin dün, Malezyalı iş insanı Joe Taek Low’un Başpiskoposluğa verdiği 300 bin Euro’luk çekin yanı sıra, 10 bin Euro değerinde başka bir çek daha verdiğini ifşa etmesinin ardından, müdahil tarafların konuyla ilgili suskun kaldıklarını yazan gazete, bu duruma yalnızca AKEL’in tepki gösterdiğini belirtti.
   Gazeteye göre AKEL’in ilçe sekreteri Hristos Hristofidis açıklamasında, yeni ifşaatların konunun büyüklüğünü gözler önüne serdiğini savundu.
Olayla ilgili yaşanan protestoların ardından, Başpiskopos Hrisostomos’un, bunun bir hırsızlığın ürünü olduğunun ortaya çıkması durumunda, 300 bin Euro’luk çeki iade edeceğini söylediğini yazan gazete, ancak Hrisostomos’un 10 bin Euro’luk çek konusunda ise sessiz kaldığını ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474